Langos-ställe öppnar i innerstan
Sällan är köerna så långa på festivaler och gatufester som framför langos-vagnen.
Nu behöver ingen vänta på nästa gatufest, snart öppnar ett permanent langos-hak i Kungsbacka.
– Vi planerar att dra igång i början av november, säger ägaren Oskar Sundin.
I slutet av augusti startade Oskar och Diana Sundin Langos Gbg. Nu tar de konceptet med ett fast langos-ställe till Kungsbacka.
Det är en utflyttad kungsbackabo som nu återvänder till Kungsbacka, i alla fall delvis. Första jobbet i krogbranschen var som 18-åring på Tio Pepe, drygt tio år senare driver Oskar Sundin en krog i Vasastan i Göteborg och sedan slutet av augusti Langos Gbg i hörnet till Tredje Långgatan. Det är det konceptet som han nu tar till Kungsbacka med Langos Kba.
– Jag vill sprida langosen och sprida glädje via mat!
Hemligt recept
Det är traditionell langos det rör sig om, i alla fall degmässigt.
– Exakt hur degen görs är vår hemlighet, men det är inga konstiga grejer i: salt, olja, vatten, mjöl och potatis. Men sedan går det att göra så mycket mer med brödet än att bara ha på gräddfil, ost och rödlök!
De traditionella varianterna finns i och för sig också på menyn – de har trots allt varit ett vinnande koncept länge – men också mer balkaninspirerade kombinationer med egengjord paprikaröra med valnötter i, cevapcici och fetaost. Det finns också efterrättsvarianer med till exempel nutella på.
– Den är helt livsfarlig! Det är därför vi har sallad som komplement också, skrattar Oskar, annars dör man!
Nattöppet
Det blir inga sittplatser inomhus och exakt var haket/gatuköket ska öppna vill Oskar Sundin än så länge inte avslöja.
– Men det är helt centralt med gott om plats utanför. Vi kommer också att ha nattöppet, säger han.