JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Av Kristian Alm

Det gäller att vara snabb - när hönsentusiasterna är på plats går attraktiva fåglar åt snabbt.
– Vi vi har här i god tid och fick tag på sex höns, säger Amanda Lindskog belåtet.

Hjälp - vi har blivit med höns!
"Jag har köpt höns!" konstaterar Amanda Lindskog nöjt.

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Hönor är ett nytt steg i livet för Amanda, som bor tillsammans med sin mamma Pia utanför Kullavik.
– Grannen hade en isolerad lekstuga, och den har vi nu satt en lucka i, och byggt en hönsgård runt om, så att de kan få sol på ena sidan och skugga på den andra.
Vad är det för höns ni köpt?
– Ööh, vänta lite, jag vet inte riktigt, jag har en broschyr här. Vi är helt nya i branschen!
Nu blir det frukost med egna ägg?
– Jajamen! Sen känns det bra att kunna ge hönorna matrester som blir över, i stället för att de ska hamna i bruna kärlet.
Någon tupp blev det inte.
– Nej, vi har förstått att man inte behöver någon tupp för att få ägg, det är bara om man vill ha kycklingar.
Så då var det bara för Amanda och hennes pojkvän Emile att bära med sig de två flyttkartongerna med hönor från Slöinge och hoppas att de ska trivas i lekstugan i Kullavik.


Hampus Wennborg och Jenny Thörnberg från Frillesås säljer gulliga dvärgsidenhöns.



Stor intervju med veteranen inför hemmapremiären
BANDY 2025-11-18 KL. 19:15
Premium

Stor intervju med veteranen inför hemmapremiären

• Varför han blev sist kvar • Oron för att sluta • Sjöaremossens betydelse

De byter bilen mot cykel – trampar till jobbet i vinter
NYHETER 2025-11-18 KL. 18:30
Premium

De byter bilen mot cykel – trampar till jobbet i vinter

Årets vintercyklister fick dubbdäck och cykelväst

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.