JOBB & PENGAR 2023-02-05 KL. 19:00

Företagare ska lockas till hemtrevligt kontor

Av Ronny Karlsson

Care of Aranäs. Det är den nya satsningen som ska locka företag att hyra kontorsplatser i en hemtrevlig miljö. De första hyresgästerna är redan på plats.

Företagare ska lockas till hemtrevligt kontor
Therese Linders, ansvarig för Care of Aranäs, har redan fått in en del hyresgäster. Foto: Ronny Karlsson.

Det är Aranäs Fastigheter som står bakom satsningen på Borgmästaregatan, där bolaget tidigare hade sitt huvudkontor. Care of Aranäs är en form av kontorshotell, där hyresgäster och besökare ska få en känsla av att vara hemma.
– Det är hela idén, vi har ett gemensamt kök och ska jobba med flexibla avtal, säger Jessica Wikestam, marknads- och kommunikationschef på Aranäs Fastigheter.
Totalt finns det 17 rum att hyra ut och i varje rum finns plats för en till tre personer. Dessutom finns möjlighet att ha ett medlemskap, där man nyttjar de platser som finns lediga i lokalen.
– Många som pendlar till Göteborg eller Stockholm vill kunna jobba på hemmaplan en eller ett par dagar i veckan. Vi fick dessutom ett helt annat beteendemönster under och efter pandemin. Vi vet att det finns ett stort behov av en flexibel arbetsplats mitt i stan, Kungsbacka har många småföretagare, menar Wikestam.
Satsningen har än så länge inte marknadsförts speciellt mycket, men trots det finns redan en del hyresgäster på plats.
– Sex av rummen är uthyrda och vi har även skrivit en del medlemsavtal. Det sprider sig från mun till mun, säger Therese Linders, som är ansvarig för Care of Aranäs.
Hon har en hel del idéer om hur satsningen ska utvecklas. Det finns bland annat planer för gemensamma frukostar och föreläsningar.
– Kärnan ska vara att vi skapar gemenskap. Allt fler har i dag möjlighet att jobba från andra platser än huvudkontoret, det är ett sätt att vara en attraktiv arbetsgivare idag att erbjuda sina anställda flexibilitet. Samtidigt kan det bli tråkigt att sitta hemma ensam, här hittar man ett socialt sammanhang, säger Linders.
Återbruk har varit ett viktigt ord när lokalerna har växt fram. En besökssoffa kommer från Kungsmässan och en del av kontorsmöblerna finns kvar från det gamla huvudkontoret.
Det centrala läget, mitt emellan Valand och Kungsmässan med bara några minuters promenad från Resecentrum, är tänkt att locka och om det här första steget faller väl ut kan det bli aktuellt med andra lokaler som också blir en del av Care of Aranäs. Dessutom har kommunen visat intresse för att hyra in sig i konferenslokaler.
– Care of Aranäs är del av vår strategi för att skapa liv och rörelse i staden dagtid. Det behövs ett större flöde av människor för att butiker och restauranger ska klara sig, säger Wikestam.
SENASTE TV-NYHETERNA

Barnmarknad lockade massvis med folk
NYHETER 2023-04-01 KL. 15:00

Barnmarknad lockade massvis med folk

Krönika: Glädjande siffror att vara stolt över
KRÖNIKOR 2023-04-01 KL. 12:00

Krönika: Glädjande siffror att vara stolt över

Turistinformationen har koll på sportfisket
NYHETER 2023-04-01 KL. 09:30

Turistinformationen har koll på sportfisket

Första april är sportfiskarnas julafton
NYHETER 2023-04-01 KL. 08:45
Premium

Första april är sportfiskarnas julafton

Succésäsongen ett faktum:
HANDBOLL 2023-03-31 KL. 23:02
Premium

Succésäsongen ett faktum: "Helt fantastiskt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-04-01 KL. 16:45
Hanhals Holme renstädad av Team Spirit

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.