JOBB & PENGAR 2021-11-15 KL. 14:00

Färre hallänningar får ersättning av a-kassan

Av Rasmus Kristenson

Jämfört med samma period förra året minskade antalet personer i Halland som får ersättning av a-kassan med en fjärdedel. Detta enligt statistik som sammanställts av Sveriges a-kassor.

Färre hallänningar får ersättning av a-kassan
Allt färre hallänningar lever på a-kassa. Foto: Arkivbild

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Under det tredje kvartalet 2020 var det 5 835 personer i Halland som tog emot ersättning från a-kassan, en siffra som i år minskat med hela 26 procent.
— När coronapandemin drabbade Sverige som hårdast förlorade många sitt arbete. A-kassan tog då ett stort ansvar för att mildra den negativa effekten på den egna ekonomin som det ledde till för många. Vi är stolta över insatserna hos alla a-kassor och ser nu att arbetsmarknaden utvecklas positivt, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.
Det är inte bara i Halland som siffrorna sjunker. Nationellt har antalet personer som får ersättning minskat med 24 procent jämfört med samma period förra året. Den största minskningen har skett i Blekinge där hela 38 procent färre får ersättning från a-kassan. I Västernorrland ser man däremot en betydligt lägre minskning på endast 17 procent.
— En lärdom från coronapandemin är att förhållandena på arbetsmarknaden kan förändras snabbt. Eftersom ingen av oss kan se in i framtiden är det viktigt att alla som arbetar försäkrar sin inkomst genom att vara medlem i a-kassan, säger Tomas Eriksson.





Catarina trivs med jobbet som alla har en åsikt om
NYHETER 2025-07-04 KL. 12:00
Premium

Catarina trivs med jobbet som alla har en åsikt om

"98 procent av alla vi möter är positiva"

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Alfred överlevde kylan i vrakets mast

Alfred överlevde kylan i vrakets mast

I en fruktansvärd storm i januari 1920 går ångfartyget Macona under på revet utanför Nidingen. 49 besättningsmän omkommer – bara en enda man överlever genom att klamra sig fast i masttoppen i vinterkylan. Nu berättar Frillesåsförfattaren Carl-Magnus Stolt den dramatiska historien.