JOBB & PENGAR 2023-02-02 KL. 13:00

Efter konkurserna - nu står bygget helt still

Av Kristian Alm

Flera konkurser och hårda anklagelser från blåsta hantverkare – husbygget i Kolla parkstad kantades av konflikter. Ett år senare är fortfarande den sista tomten obebyggd.

Efter konkurserna - nu står bygget helt still
Tomt. Ett år efter byggstriden är fortfarande bara grunden lagd vid Askvägen i Kolla parkstad. Foto: Kristian Alm

TV-klipp och nyheter

Norra Halland berättade i en serie artiklar om byggstriden, där flera entreprenörer gick i konkurs och Syndikalistfacket anklagade en hantverkare för att använda oregistrerad utländsk arbetskraft.
Byggherren BJC hävdade att de gjorde allt i deras makt för att få kontroll på byggprocessen, men när tre av fyra bostadshus var klara avbröts bygget för det fjärde. Bara grundläggningen är klar, och inget har hänt under året som gått. Så vad är planen?
– En bra fråga, vi försökt hitta en ny entreprenör men inte kunnat mötas i priset. Det blev helt helt enkelt för dyrt, priserna under året gick upp, säger Anitha Persson, vd för BJC i Mölndal.
Vad är nästa steg?
– Vi vill få det färdigt så fort som möjligt, men vi måste få ekonomi i det. Nu har vi gjort en ny offertrunda och får se vad det omtaget landar i. Marknaden ser ju lite annorlunda ut nu, det är många som har mindre att göra. Vi vet hur det blir om en månad ungefär.


Anitha Persson, vd för BJC Group. Foto: Privat


– Och som du vet, efter den här historien är vi väldigt noga när vi väljer entreprenör. Denna gången blir det inte modulhus, utan platsbyggt, men vi ska bygga i trä med samma utformning. Och det blir hyresrätter, slår Anitha Persson fast.TV-klipp och nyheter

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.