JOBB & PENGAR 2023-03-06 KL. 11:30

Antikaffär kan bli till centrala bostäder

Av Kristian Alm

I dag är det antikaffär och garage. Men nu hoppas den nya fastighetsägaren Fortinova få förvandla byggnaden på Tingberget till lägenheter.

Antikaffär kan bli till centrala bostäder
Antikaffären och garagen kan bli bostäder. Foto: Kristian Alm

TV-klipp och nyheter

Byggnaden på Tingbergsvägen som uppfördes 1959, är i ett våningsplan och rymmer en butikslokal och garage.
Runt om ligger tidstypiska trevåningshus med lägenheter, välbevarat och uppmärksammat i kommunens Kulturmiljöprogram för höga arkitektoniska kvaliteter
För att kunna förvandla förrådet till lägenheter krävs det en ny detaljplan, och en extra stor omsorg om utseende för att passa in.


Så här tänker sig Fortinova den nya byggnaden i tre våningar med en vinkel.


Fortinova skriver i sin ansökan om planbesked att man är medveten om att området är kulturminnesklassat och har därför tagit fram ett exempel från Göteborg för att illustrera att går att få ut uttryck som inte stör den omkringliggande bebyggelsen.
Affären "Förrådet antik och nostalgi" drivs sedan fem år av Claes Jaurelius som inte är förvånad över planerna, ganska väntat sedan huset såldes för ett tag sedan.
– Antikaffären är min hobby, mitt andningshål. Det är väldigt trevligt med folk som kommer in för att sälja, köpa och prata en stund.
– Men jag är 71 år, och det kommer ju ta några år innan det händer något, så jag hoppas jag hunnit ta mitt förnuft till fånga och stängt innan dess!


TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.