Hanhals Kings – Grästorps IK 3 – 1

Hanhals Kings kom till start med inlånade Lukas Wahlberg, Pontus Andreasson men också ett nygammalt namn. I fjol var han en del av lagets fruktade förstakedja – i år har Pontus Gulldén hållit till i division 3-laget Partille HK.

Men till en början fick inte Hanhals Kings greppet om händelserna.

I stället var det gästerna genom Hugo Johansson som med ett dragskott prickade Fredrik Bergviks vänstra stolpe.

Under säsongen har Hanhals Kings fått kämpa medan motståndarna fått enkla mål. Den här kvällen öppnade Fredrik Johansson målskyttet med ett klassiskt skitmål.

David Stenbacka serverade Andreas Wernersson som drog till direkt. Men slagskottet blev misslyckat och en fladderpuck gick i en båge mot målet – trotjänaren Fredrik Johansson var vaken och volleystyrde retsamt in den i bortre hörnet.

Hanhals hade fått ett famntag.

I den andra perioden kramade de åt – under inledningen surrade de som getingar runt Grästorpkassen. Bortalaget tog en timeout efter fem minuter och orden från tränaren Tomas Sandlin förmedlades med versaler.

Men det var 1–0 efter två perioder. Kristoffer Wikner fick en gyllene chans att dubbla ledningen när Pontus Gulldén finurligt släppte pucken rakt bak i slottet men Robin Wallin i Grästorpmålet fick upp plockhandsken.

Kristoffer Wikner skulle få sin revansch. Om Fredrik Johanssons ledningsmål var i kategorin skitmål så var 2–0-målet motsatsen.

Kristoffer Wikner fann David Stenbacka på offensiv blålinje innan han åkte ifrån sin bevakare. David Stenbacka avvaktade innan diagonalpasset nådde lagkaptenen som fri med målvakten vände tillbaka, vilket fick konsekvensen att Grästopsmålvakten gled åt fel håll och Hanhalskaptenen kunde lägga in pucken i tom bur – läckert.

Grästorp fick in en reduceringspuck men med 15 sekunder kvar punkterade Anton Sjöstrand tillställningen i öppet mål.