HANDBOLL 2019-05-06 KL. 11:30

HK Aranäs trea i Sverige

HK Aranäs trea i Sverige

Foto: Maria Mårtensson

 

Det blev tillslut en tredjeplats för HK Aranäs P16 i USM. Efter att ha förlorat mot H43 Lund i semifinalens slutminuter, tog de hem en säker vinst i bronsmatchen.

 

HANDBOLL. Åtta lag hade tagit sig vidare till finalspelet i USM. HK Aranäs P16-lag var ett av de. De seglade sig relativt enkelt igenom gruppspelet med vinst i två av tre matcher och gick därmed vidare till semifinal.

– Sävehof var storfavoriter och de var vi glada att vi inte fick möta, säger lagledaren Niklas Virolainen.

Istället var det H43 Lund som stod för motståndet, en match som skulle visa sig bli riktigt tuff. Första halvleken blev jämn. Aranäs skapade många målchanser men brände också en hel del. Lundalagets storspelande målvakt blev tungan på vågen och Aranäs föll med 18–21.

– Vi var inte sämre än Lund men de var lite mer effektiva i sitt spel. Målet var att ta oss till semifinal. Sedan var väl känslan vi hade att vi skulle ha vunnit semifinalen också, säger Niklas Virolainen.

Istället blev det spel om tredjeplats och tillbaka som motståndare var Kävlinge från gruppspelet. Där var HK Aranäs tyngre och vann klart.

– Det är viktigt att inte torska två matcher på rad. Vi fick avsluta som trea i Sverige och det är vi väldigt nöjda med. Sedan vet vi att vi har kapacitet för att ta det ett snäpp till, säger lagledaren.



Sportchefens svar om nyckeltrion
FOTBOLL 2025-11-19 KL. 19:24
Premium

Sportchefens svar om nyckeltrion

Profilen blir ny sportchef i Tölö
FOTBOLL 2025-11-19 KL. 16:15
Premium

Profilen blir ny sportchef i Tölö

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2025-11-19 KL. 21:38
Den sanslösa sviten tog äntligen slut

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.