Annons

Hanhalsplanen efter ännu ett avhopp

Sportchefen har lämnat, tränaren likaså. Nu meddelar även kassören Anders Rybrink, som jobbat nära Björn Erlandsson med sportbiten, att han hoppar av. Hanhals Kings önskan är att hitta en person som kan ta både tränar- och sportchefsrollen.

Ishockey | 26 Mars 2021 16:47

Hanhals Kings hoppas kunna slå ihop sportschefs- och tränarrollen.

FOTO: Christian Johansson

Sportchefen för A-laget Björn Erlandsson meddelade i NH att han lämnade sitt uppdrag efter säsongen. Tränaren Thomas Heden har inte tiden att fortsätta så där måste Hanhals Kings hitta en ny lösning. Nu står det även klart att Anders Rybrink, mångårig kassör, men som även varit högst delaktig i arbetet med seniorlaget att han lämnar.

– Jag har gjort det i så många år att jag känner att jag kan dra mig tillbaka med gott samvete.

Varför?
– Andra får ta över. Den resan och det arbete som ska göras är stort och krävande för att hamna rätt igen. Coronan har gjort det kämpigt ekonomiskt, det är ett arbete att ta igen det. Det kräver tid och engagemang, jag har gjort den resan en gång tidigare så nu får någon annan ta över. 

 

Hälften har lämnat

Det innebär att tre av seniorrådets sex medlemmar, Thomas Heden, Anders Rybrink och Björn Erlandsson, försvunnit. Klar i dagsläget är ordförande Michael Hillström, Peter Olsson och Mikael Sandberg. Fokus i dagsläget är att ersätta Erlandsson och Heden, helst med bara en person.

– Vi går ut och kollar om det är någon som kan ta bägge rollerna. Det skulle underlätta, hittar vi inte någon får vi splittra rollerna som vi haft det, säger Michael Hillström.

 

Ska vara klart i april

De har en lista med färre än tio namn de arbetar med. Hanhalsordföranden berättar att just nu använder de nätverk och kontakter de har för att scanna av marknaden.

– Det är ett pusslande. Vi ska hitta rätt profil för det vi vill och den personen ska samtidigt finnas på marknaden, säger ordföranden och meddelar att de satt en deadline.

– I april måste det vara klart. Spelarna vill veta vad vi väljer för inriktning.

 

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här 

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm: 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fick skippa golfrundan och göra SHL-debut

Ishockey Det vara snabba ryck för Andreas Ljunggren. Istället för att packa fram golfbagen blev det SHL-spel med ...

Försvarskuggen först att förlänga

Ishockey Kim Roussakoff är första namnet i Hanhals Kings lagbygge till 2021/22. Försvarskuggen tvekade inte en sekund att förlä...

Backstjärnan lägger av – kroppen säger ifrån

Ishockey Jens Hellgren värvades inför säsongen in som en tung prestigevärvning på backsidan. Men efter att Hanhals ...
Annons