HANDBOLL 2023-04-09 KL. 19:05

Säsongen tog slut efter ny förlust

Av Eric Andersson

Det var vinna eller försvinna för HK Aranäs i den tredje kvartsfinalen. Förlust blev det och säsongen är därmed över för Jerry Hallbäcks manskap.
– När vi summerar säsongen så har vi gjort en fantastisk insats, säger Aranästränaren.

Säsongen tog slut efter ny förlust
HK Aranäs blev utslagna i kvartsfinalen. Arkivfoto: Eric Andersson

IFK Kristianstad har haft problem i matchinledningarna i de två tidigare kvartsfinalerna mot HK Aranäs. I den tredje matchen, där en förlust för HK Aranäs skulle innebära att säsongen är över, hade hemmalaget gjort läxan. Det var Kristianstad som inledde matchen bäst och hade efter bara några minuter klivit upp i en tremålsledning.

Trots att Aranäs stundals hade problem att hitta lösningar i anfallsspelet höll sig Kungsbackalaget länge kvar i matchen. Petter Donaldson var klinisk inledningsvis, Philip Jonsson stod för två kyliga strafflobbar och Melwin Beckman drog in några tunga skott från nio meter. Men mot slutet av halvleken gjorde hemmalaget ett litet ryck när man fick bra utdelning i sitt kontringsspel. Det var fyra bollar upp, 16–12, i paus.
– Vi kämpar, sliter och stångas. Men varje gång de lägger in en extra växel blir det tufft för oss och det får vi lära oss av, säger tränare Jerry Hallbäck.

Jerry Hallbäck och Tommy Atterhäll roterade laget friskt och testade olika konstellationer. Redan efter 22 minuter hade samtliga spelare, bortsett den tredje uttagna målvakten Malte Johansson, varit inne på planen.
– Det var ett medvetet val. Kvällens match var vår fjärde match på 10 dagar så det är mycket trötta huvuden och sargade kroppar.

I den andra halvleken inledde Aranäs piggt och hämtade i kapp underläget. Melwin Beckman gjorde i sitt sista framträdande i klubben en av sina bättre matcher med nio mål. En annan som också gjorde sin sista match, Alexander Lindén, byttes in till den andra halvleken och gjorde ett par räddningar på raken och det var 22–22 efter 41 minuter.

Där tog också det roliga slut för Aranäs del. I matchens slutskede gjorde Kristianstad, på sedvanligt vis, ett ryck och hakade av gästerna. Slutresultatet 36–30 innebär 3–0 i matcher till Kristianstad och säsongen är därmed slut för Aranäs del.
– När vi summerar säsongen i stort har vi gjort en fantastisk insats. Jag är otroligt stolt över både laget och föreningen.

Tycker du att ni har gjort vad ni har kunnat i de här tre matcherna?

– Det tycker jag. Vi har haft bra snack mellan matcherna och ändrat vissa saker. Slutspel är en ny situation för oss och utifrån det har vi stått upp väldigt bra. Är det någon gång man kan säga att man faller med flaggan i topp är det väl nu, säger Jerry Hallbäck.

Matchfakta:
IFK Kristianstad – HK Aranäs 36 – 30 (16–12)
Målskyttar, HK Aranäs: Melwin Beckman 9, Viktor Rhodin 4, Tobias Ljungmark 4, Philip Jonsson 4, Mikkel Beck Jörgensen 3, Petter Donaldson 3, Robert Ladan 2, Johan Ericsson


SENASTE TV-NYHETERNA

Debatt: Vi är öppna för andra möjligheter
DEBATT 2023-06-01 KL. 14:15

Debatt: Vi är öppna för andra möjligheter

Så blir vädret under studentdagarna
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:44

Så blir vädret under studentdagarna

Emil är ett steg närmare OS-drömmen
SPORT 2023-06-01 KL. 09:30
Premium

Emil är ett steg närmare OS-drömmen

Åklagaren –
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:05
Premium

Åklagaren – "brott bland unga inte ovanligt"

Eldningsförbud införs i hela Halland
NYHETER 2023-05-31 KL. 21:45

Eldningsförbud införs i hela Halland

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.