HANDBOLL 2024-10-06 KL. 18:55

Offensiven fortsätter att sprudla

Av Eric Andersson

HK Aranäs offensiv har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. Borta mot Anderstorp blev det 39 kassar och två nya poäng.

Offensiven fortsätter att sprudla
Tobias Svantesson var hundraprocentig mot Anderstorp. Arkivfoto: Eric Andersson

Det var i inledningen av den andra halvleken som HK Aranäs började skaka av sig Anderstorp. När Neo Kollryd satte Aranäs 32:e mål för eftermiddagen efter 42 minuter innebar det en niomålsledning och saken var mer eller mindre klar.

– På det stora hela var det en bra match. I första halvlek var det mycket upp och ner men vi hade ledningen typ hela matchen. Mål gjorde vi matchen igenom men i början av andra fick vi bättre träff bakåt och kunde göra ett ryck, säger Tobias Svantesson.

Aranäs vann matchen med 39–31 och fortsätter att ösa in mål framåt. På de fyra inledande matcherna har det blivit 141 fullträffar för Kungsbackalaget, vilket ger ett snitt på 35 mål per match.

– Främst handlar det om att vi har individuellt skickliga spelare offensivt. Hannes (Rybo) har varit ett väldigt tillskott eftersom han är både bra på att styra spel, men även är farlig själv.

Även Tobias Svantesson har varit starkt bidragande i målfabrikationen. Mot Anderstorp satte vänstersexan sex av sex avslut.

– Det har känts bra och jag kommer till mer och mer avslut. Förra matchen var det lite sämre så det kändes skönt att studsa tillbaka för egen del och sätta alla, säger han.



Matchfakta
Anderstorps SK – HK Aranäs 31 – 39 (18–20)
Målskyttar, HK Aranäs: Hannes Rybo 9, Tobias Svantesson 6, Neo Kollryd 6, Rasmus Nyman 5, Adam Wennerholm 5, Jonathan Ekman 3, Johan Wallin 2, Frederik Hovgaard, Nils Mellert, Marcus Klöve

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | ISHOCKEY 2024-10-06 KL. 19:23
Hattrickskytten fixade första segern
Premium | FOTBOLL 2024-10-06 KL. 18:12
Räddade poäng efter sen upphämtning
Premium | FOTBOLL 2024-10-06 KL. 14:05
Oviss framtid för tränaren
Premium | SPORT 2024-10-06 KL. 13:51
Hämtade sig aldrig efter usla starten

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.