HANDBOLL 2022-09-14 KL. 19:02

NH pressar Hallbäck inför premiären

Av Christian Johansson

HK Aranäs tippas i sedvanlig ordning i botten. Såväl experter som motståndarspelare tror de ska lira i allsvenskan kommande säsong. NH ställde Aranästränaren Jerry Hallbäck mot väggen.

NH pressar Hallbäck inför premiären
Jerry Hallbäcks HK Aranäs möter Önnered i premiären på torsdag. Foto: Christian Johansson

Ni gjorde färst mål förra säsongen. Hälften av dem har ni tappat. Lycka till!
– De som har försvunnit har vi ersatt med väldigt bra spelare. Vi har lagt tid och kraft på anfallsspelet för att komma till bättre lägen. Spelarna vi tappade hade absolut kvalitéer men vi har försökt hitta andra egenskaper som vi tror passar bättre.

Offensivt är ni för beroende av Philip Jonsson.
– Så har det varit. Därför har vi lagt fokus på anfallsspel inför den här säsongen. Dels för att avlasta honom men också att hitta starter som passar andra spelare bättre.

Ett annat bekymmer har varit vänsternio-positionen. Ingen har flugit framåt där sedan Martin Lindell 2016/17.
– Nu tror vi mycket på Petter Donaldson som vi använt där mest. Sedan har vi Melwin Beckman när han blir helt bra. Det beror på vad man vill spela för typ av anfallsspel. Det är en tuff position i många lag, det är fler som inte har dunderskyttar. Då får man ha andra kvalitéer.

Ni saknar spetsspelare för att bråka längre upp.
– Så är det kanske. Vi ska lotsa fram spetsspelare under säsongen. Philip Jonsson var en förra säsongen, Rasmus Thorbjörnsson säsongen innan. Man vill ju ha fler och jag tycker vårt målvaktspar kan bli det och även Robert Ladan.

Målvakterna håller jag med om är en styrka. Men i fjol fick ni dem inte att bli en tydlig spets.
– Vi var laget som gjorde minst antal mål men låg inte så risigt till på insläppta. Det var för att vi hade ett stundtals bra målvakts- och försvarsspel. Vi ska fortsätta tro på vår idé. Vi har visat nu mot Kristianstad och Ystad att vi kan göra det bra mot topplag. Är försvaret bra kommer vi få med oss fler räddningar.

Ingen kan göra det oväntade.
– Det håller jag inte med om. Philip Jonsson kan det och Mikkel (Beck Jörgensen) har vi tagit in just för den saken. Sedan kan även Kevin (Johansson) och David (Florander) göra det. Vi har fler namn där än förra året.

Den nya regeln med bara fyra passningar vid passivitetsvarning kommer att straffa er hårdare eftersom skottkraften på nio meter är svag.
– Så behöver det inte bli. Vi, såklart som alla andra, tränar och har förberett oss på den typen av saker. Vi har ett antal saker att göra när armen kommer upp. Vi har bra mittsexor som kan dela av bra.

Endast 64 procent av straffarna satt i fjol, vilket var sämst i serien. Nu ska de slås av en som inte var ordinarie straffskytt i allsvenskan.
– Tiden får utvisa hur det går. Vi har två alternativ i Robert Ladan och Razmus Nyman. De har gjort det bra på försäsongen och har kvalitéer.

Svackorna i matcherna klarar ni inte att få bort.
– Vi ska orka mer mentalt. Det är därför vi lagt om träningen. Vi är mentalt och konditionsmässigt starkare och har dessutom en bredare trupp så det är mycket som talar för att vi kan putsa bort dem.

Ni pratar om er själva som en humla, ni klarar er kvar trots att ni inte borde. Det gör er gott i kampen om att undvika sistaplatsen men ser man sig som ett bottenlag förblir man det.
– Humlan har vi dödat. Vi har inte pratat om det något, vi tänker annorlunda. Det tar vi inte utåt utan håller internt.SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter