HANDBOLL 2023-02-15 KL. 21:22

Mittsexan sågade sig själv och laget

Av Christian Johansson

HK Aranäs saknade kantstjärnan Robert Ladan. Men det handlade aldrig om en individ – HK Aranäs som kollektiv bjöd på ett bottennapp.
– Den var bedrövlig, säger Viktor Rhodin om sin egen insats.

Mittsexan sågade sig själv och laget
Viktor Rhodin hade en tung kväll i Eskilstuna. Arkivfoto: Christian Johansson

Målvaktsmatchen är alltid en nyckel. Hemmalagets Marko Roganovic fick en smakstart – det var räddningar över hela banan. HK Aranäs som fick klara sig utan kantsensationen Robert Ladan, som var i kvar i Kungsbacka på grund av en känning i hälsenan, bet sig ändå kvar i repet. Jonas Haugsgjerd visade inledningsvis att förra matchen inte bara var en fluga. Högersexan satte tre av tre och var ett kontringshot.

Hemmalagets stjärna hade dock så långt inte presenterat sig. Erik Persson missade förra omgången – efter halva första halvleken kom han in. HK Aranäs hade inför matchen lagt mycket fokus på högernians skyttekraft. men hans intåg gick inte obemärkt förbi. HK Aranäs defensiv stod handfallna när kraftpaketet på högernio fick härja ostört. 8–8 blev till underläge 8–12 för gästerna.
– Det är inte bara Persson (Erik). Det är vårt försvarsspel som inte klaffade, säger linjespelaren Viktor Rhodin.

Kungsbackalaget fick se hur konkurrenten från distans plockade isär dem. I halvlek hade Guif satt tio från nio meter och haft en målprocent på magnifika 71 procent.
– Vi fick inte stopp på deras skytte och missade frilägen. Det är två parametrar som gör att det blir svårt.
Vad saknade du i försvaret?
– Vi som treor fick inte till täcken och våra målvakter fick ingen hjälp av oss. Då skjuter de för bra. Alternativet är att gå ut och få träff men ni nådde inte ut, säger 29-åringen.

Under säsongen har ändå HK Aranäs på något sätt sett till att ge sig chansen att vinna. I slutminuterna brukar det finnas en nerv. I Eskilstuna var det över tidigt. Jacob Hellström som fick chansen i Robert Ladans frånvaro fick ett friläge för att minska underläget till tre men Marko Roganovic parerade.
– Vi jagade för mycket, slängde bort bollar och höll inte våra avtal bakåt. Vi kom inte nära för att de skulle få något darr, säger Viktor Rhodin.
Hemmamålvakterna stod för 16 – bortaduon Alexander Lindén och Daniel Bergquist skrapade endast ihop sex.

Efter fem raka bortamatcher utan nederlag så blev det en ordentlig smäll. HK Aranäs förlorade målvakts-, försvars- och den fysiska matchen. Viktor Rhodins kväll kunde lite symbolisera insatsen. Mittsexan som varit lysande under sin debutsäsong i HK Aranäs var ineffektiv framåt och på mellanhand bakåt.
– Jag är missnöjd med min egen insats. Jag ska kolla matchen igen på bussen nu och se vad jag kan förbättra, säger den nyblivne pappan.
I den viktiga fajten kring slutspelsstrecket var HK Aranäs oerhört bleka. Nu tappade de den sista slutspelsplatsen till just Guif.
– Det var i princip en plattmatch. Det var väldigt många individuella misstag på för många spelare, säger Viktor Rhodin.
Matchfakta
Eskilstuna Guif – HK Aranäs 32 – 25 (16–11)
Målskyttar, HK Aranäs: Petter Donaldson 5, Philip Jonsson 4, Jonas Haugsgjerd 4, Melwin Beckman 4, Mikkel Beck Jörgensen 3, Jacob Hellström 2, Razmus Nyman 2, Viktor Rhodin


TV-klipp och nyheter

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka
NYHETER 2023-12-03 KL. 18:23
Premium

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka

"Man får både vinter- och julkänsla"

Gymnastik är en fantastisk lagidrott
SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Premium

Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Stilenlig parad i vinterkyla
KULTUR & NÖJE 2023-12-02 KL. 16:40
Premium

Stilenlig parad i vinterkyla

Nytt försök med kritiserad belysning
NYHETER 2023-12-02 KL. 08:30
Premium

Nytt försök med kritiserad belysning

Grannar runt fotbollsplanen upprörda

FBK räddade poäng i sista sekunden
BANDY 2023-12-01 KL. 22:02
Premium

FBK räddade poäng i sista sekunden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 21:16
Säröryttaren segrade på Friends arena
NYHETER 2023-12-03 KL. 15:00
Veckans rosor
Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.