HANDBOLL 2022-08-20 KL. 20:07

Mikkel avgjorde med två sekunder kvar mot IFK Kristianstad

Av John Skoglund

Det svänger i Svenska Cupen för HK Aranäs. Förra helgen var det en dålig förlust mot Varberg och denna lördag vinst mot topplaget Kristianstad. Det är raffel, spänning och mycket känslor redan tidigt på säsongen.

Mikkel avgjorde med två sekunder kvar mot IFK Kristianstad
Petter Donaldsson, en av alla målskyttar i segermatchen mot IFK Kristianstad. Arkivbild: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Handboll: Svenska Cupen IFK Kristianstad – HK Aranäs 29 – 30 (15 – 15)

Klubbens danska nyförvärv Mikkel Beck Jörgensen satte det avgörande målet 59:58.
– Vi blev jäkligt glada såklart, och att det var Mikkel som fick avgöra. Han har gjort det väldigt bra med att styra spelet. Ett kvitto på jobbet han gör i det tysta, säger Jerry Hallbäck, tränare i HK Aranäs.

Förlusten mot HK Varberg kritiserades rejält av tränare Hallbäck efter att det sett bättre ut i träningsmatcherna innan. Under veckan har då en plan för matchen mot IFK Kristianstad växt fram.
– Alla gick in i matchen och trodde på vår spelplan. Vi spelade 7-6 genom hela matchen, för att störa deras försvarsspel och sänka tempot. De lyckas bara göra två mål i tom bur och stort plus för att vi var så tålmodiga genom hela matchen och taktiken lyckades, säger Jerry Hallbäck.

En bit in i matchen hettar det till på HK Aranäs spelarbänk och Jerry Hallbäck får rött kort och får se resten av matchen på läktaren.
– Robert Ladan får en utvisning på ett hemspring som vi tycker är fel, sedan stirrar jag på domaren och han ger mig ett rött kort. Domarna är väldigt ojämna, och det visade Kristianstad att de tyckte senare under matchen också.

Aranäs spelar i nuläget med tre målvakter och idag fick Daniel Bergqvist stanna hemma och målvaktsparet var Alexander Lindén och Malte Johansson.
– Det var kul för Malte att komma in mot Kristianstad och göra det bra, det var stort. Han har spelat division 1 handboll tidigare och nu in och spela mot Kristianstad.

Vid 7-6 spel med målvakten ute och inbytt en extra utespelare blir det ofta en extra mittsexa som sätts in.
– Johan Ericsson och Viktor Rohdin ska lyftas fram, de spelade nästan hela matchen. Kristianstad är bra med sitt växelspel. Viktor är en väldigt rutinerad mittsexa och Johan suger i sig allt han kan, säger Jerry Hallbäck.

På tisdag spelas matchen Drott–Varberg och efter det vet vi vilka förutsättningar det är för Aranäs nästa söndag hemma för att ta sig vidare från gruppspelet i Svenska cupen.

Matchfakta Svenska Cupen: IFK Kristianstad – HK Aranäs, målskyttar: Robert Ladan 8, Viktor Rohdin 5, Tobias Ljungmark 5, Philip Jonsson 4, Johan Ericsson 2, Mikkel Beck Jörgensen 2, Petter Donaldsson, Johan Wallin


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats
KULTUR & NÖJE 2023-09-21 KL. 12:20
Premium

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats

Märklig skulptur reser sig vid Varlaskolan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.