HANDBOLL 2021-10-10 KL. 20:20

Målvaktstalangen fixade segern för Aranäs

I en böljande och jämn tillställning gick HK Aranäs vinnande ur fajten mot Eskilstuna Guif. Stor matchvinnare blev målvakten Alexander Lindén.

– Vi har en bra defensiv och släpper knappt till något i den andra halvleken, säger han.

Målvaktstalangen fixade segern för Aranäs
Alexander Lindén stod för en makalös insats och räddade det mesta som kom hans väg.



Det var återigen drag i Kungsbacka sporthall när HK Aranäs tog emot Eskilstuna Guif i Handbollsligan. Hemmalaget som vunnit tre av sina fem första matcher kom in i matchen fulla med självförtroende.

– Det har sett väldigt bra ut hemma. Vi får med oss skott som går stolpe in och lyckas vinna dessa matcherna, det är bra för framtiden, säger målvakten Alexander Lindén.

Men det skulle dröja ett tag innan matchens första mål skulle komma. Och det var inte heller hemmalaget, som trots publiktryck, gjorde det. Istället var det bortalaget som gjorde matchens första mål efter fyra minuter spelade. Men Aranäs svarade snabbt i anfallet därefter genom Jesper Gustavson.

Dejavúupplevelsen var total när samma sak hände igen, Guif tog ledningen och Gustavsson reducerade igen.

Men huvudrollen under den första halvleken hade Alexander Lindén. Målvakten räddade straffar och såg ut att ha världens längsta räckvidd.

– Det är klart det är en bra match för min del. Jag växer in i det på ett bra sätt, säger målvakten ödmjukt och hyllar även lagets defensiv.

Vid paus var det svårt att skilja lagen emot, inte konstigt kanske med tanke på att de var på samma poäng inför matchen. Ställningen var 14–14.

I den andra halvleken fortsatte räddningarna komma från Lindén och offensiven var mer klinisk från Aranäshåll.

Matchen präglades också av en växande hätsk stämning mellan lagen och det hela urartade när David Florander blev tagen hårt. Smällen renderade i blått kort till Eskilstunas Melker Norrman och i kaoset fick Jesper Gustavsson rött kort när han försvarade sin medspelare.

– Han kom med lite dålig timing när Florander har sådan hög fart. Och Jeppe (Gustavsson) står upp för honom och visar att man inte får göra så mot våra spelare. Det kanske är dumt i sig men nu vinner vi matchen och jag tycker det är bra av honom, säger Lindén.

Man hade också hemmapubliken i ryggen som gav HK Aranäs ett nytt publikrekord. 817 personer fanns på plats.

– Det är häftigt när man gör en bra räddning. Man taggar till lite extra när man hör dem, säger Lindén.

Aranäs hade redan innan situationen stabilt haft en tvåmålsledning där man i princip alltid kom tillbaka och gick om igen när man släppte in en boll. Och när slutsignalen ljöd så verkade det som att Aranässpelarna var gladare än vanligt.

Firade ni lite extra idag?

– Det blev lite hetsigt och när nivån blir på det sättet och de säger dumma grejer till våra spelare och tvärtom, då är det jävligt skönt att dra det längsta strået. Så de kan åka hem 4,5 timma med noll poäng, det kan de ha idag, säger Lindén och skrattar.

Aranäs tog därmed sin fjärde seger på blott sex matcher. Något som kanske inte många hade räknat med inför säsongen.

– Det är en väldigt bra start för ett lag som är tippade sist. Vi går in i ett tufft schema nu men spelar vi gör och har lite stolpe in så är det inte alls omöjligt att plocka poäng i dem, säger 18-åringen.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter