HANDBOLL 2023-06-08 KL. 10:40

Juniorer får chansen i Aranäs – duo lämnar moderklubben

Av Christian Johansson

Två juniorer flyttas upp i seniortruppen. Det är mittnian Simon Mattsson och vänstersexan Isac Jönsson som får chansen. Det står klart att Aranäsfostrade Albin Svensson och Anton Kakko flyttar till ettanklubbar.

Juniorer får chansen i Aranäs – duo lämnar moderklubben
Isac Jönsson flyttas upp till A-truppen. Foto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

Handboll. Det rör lite på sig i HK Aranäs-truppen. I veckan stod det klart att niometersspelaren Simon Mattsson och vänsterkanten Isac Jönsson flyttas upp permanent.

– Det var tydligt att de skulle få chansen. De har varit träningsvilliga och tagit små kliv, både under säsongen men även den korta tiden efter att matcherna tog slut. De är värda chansen, säger tränaren Jerry Hallbäck.

Isac Jönsson fick debutera i handbollsligan i vintras och skrev in sig i målprotokollet. Båda spelarna är föda 2004. A-truppen kan komma att kompletteras med ytterligare någon junior. Albin Svensson och Anton Kakko, som tillhörde herrtruppen och har HK Aranäs som moderklubb, lämnar. Niometersduon hamnar i ettan.


Albin Svensson hade en bärande roll i Fjärås HK men i handbollsliagn fick han inte chansen i vintras. Foto: Christian Johansson

För Albin Svenssons del blir det spel i GF Kroppskultur medan Anton Kakko flyttar lite längre, högernian har skrivit på för Örebro SK.


Anton Kakko här i duell med Philip Jonsson flyttar till Närke. Foto: Christian Johansson

Långläsning om profilerna som stämplar ut här.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.