HANDBOLL 2018-10-19 KL. 22:57

Ett ängsligt anfall stoppade Aranäs

24–23 till Rimbo när slutvisslan kom. Efter en nagelbitare var det en klar missräkning för HK Aranäs
– Vi är lite tama framåt, säger tränaren Toni Johansson.

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

HK Aranäs – Rimbo HK 23 – 24

Hemmalaget började starkt. Matchens första mål gjordes av målvakten Daniel Bergquist i den andra minuten, genom ett skott rätt från det egna målet och in i motståndarens. Lagets hårda press gjorde att Rimbo valde att frångå sin taktik med 7-mot-6-spel redan i tredje minuten. Fem minuter in i matchen var det hemmaledning med 4–1.

Men Aranäs stack aldrig iväg och de tappade farten en bit in i den första halvleken. Rimbo gjorde det visserligen inte lätt för dem. Laget satte ständig press med snabba uppspel och ett aggressivt anfall och HK Aranäs straffades hårt när de bjöd på felpass eller prickade i stolpen. Rimbo kom tillbaka från Aranäs ryck i matchinledningen – i mitten av den andra halvleken kvitterade gästerna och tog också ledningen.
HK Aranäs tränare Toni Johansson menar att de tappade i attackerna.
– Det är för många på nio meter som blir för kalla, säger han.

Kungsbackalaget kom sedan bara nära. Gästerna drog det längsta strået. Nöjd med försvarsspelet, missnöjd med anfallsspelet. Så sammanfattar Aranästränaren tillställningen. Han framhåller att 24 insläppta mål mot ett lag som snittat 36 är ett bra betyg för försvaret, men det innebär inte att han är nöjd med resultatet i helhet.
– Vi måste ha två poäng i en sån här match om vi ska haka på toppen, så är det bara.

Daniel Bergquist bjöd på en stark match i målet, men han håller med om att laget behöver bättra sitt anfall inför kommande matcher.
– Det är ängsligt framåt, vi måste hitta mer självförtroende, säger målvakten som stod för två av fullträffarna framåt.