HANDBOLL 2021-12-13 KL. 21:21

En poäng med bitter eftersmak

Av Eric Andersson

Drygt en minut in i matchen tog HK Aranäs ledningen borta mot IF Hallby. En ledning man höll till minut 54 när hemmalaget kvitterade för första gången i matchen. Efter ett par gastkramande slutminuter delade lagen på poängen.

En poäng med bitter eftersmak
HK Aranäs hade ledningen länge borta mot IF Hallby. Arkivfoto: Eric Andersson

HK Aranäs åkte till Jönköping för att möta IF Hallby för andra gången på fem dagar. Senaste mötet vann Hallby med två bollar och revanschlusten var påtaglig hos bortalaget.

HK Aranäs dominerade stora delar den första halvleken med ett fartfyllt anfallsspel. Under en period när Aranäs inte gjorde mål på drygt sju minuter och Hallby gick upp till 13–14 höll matchen på att glida bortalaget ur händerna. Men efter en time out från tränare Hallbäck avslutade HK Aranäs halvleken starkt och hade ledningen med 14–17.

– Att göra 17 mål i första halvlek tycker jag är bra. Vi har ett bra flow i vårt anfallsspel och det är många spelare som bidrar i poängproduktionen, säger Jerry Hallbäck, tränare HK Aranäs.

Halvlek nummer två började som den första slutade och bortalaget hade till synes god kontroll över tillställningen. Men hemmalaget smög sig närmare och närmare ju längre matchen gick. Efter 53.47 kvitterar Hallby för första gången i matchen och ställningen var 25–25 inför de sista sex minuterna.

– Andra halvlek är lite av ett ställningskrig även om jag tycker det är vi som för matchen i stora delar även i andra, säger Hallbäck.

Slutminuterna var minst sagt dramatiska. Det var missade öppna mål, skott i målramen och tekniska fel åt båda håll. När Hallby vid ställningen 27–27 blev avblåsta för tekniskt fel med 15 sekunder kvar tog Jerry Hallbäck timeout för att samla laget inför matchens sista anfall.

– Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss vilket är lite synd. Samtidigt får vi ett helt okej läge att avsluta från kanten.

Hemmamålvakten räddade matchens sista avslut och slutresultatet skrevs till 27–27 och en poäng till vardera lag.

– Nu direkt efter slutsignal är vi naturligtvis besvikna över att det inte blev två poäng i och med att vi hade ledningen så länge. Samtidigt gör vi mycket bra saker i anfallsspelet som vi kan ta med oss framåt, säger Jerry Hallbäck.


Matchfakta: Handbollsligan
IF Hallby - HK Aranäs 27–27 (14–17)
Målskyttar, HK Aranäs: Daniel Wester 6, Philip Jonsson 4, Adam Wennerholm 4, Melwin Beckman 4, David Florander 3, Tobias Svantesson 3, Oscar Gentzel 2, Erik Karelius


SENASTE TV-NYHETERNA

ISHOCKEY 2022-01-26 KL. 22:05

"Det kändes som en stöld"

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Facklig oro för sommarsemestrar
NYHETER 2022-01-25 KL. 20:00

Facklig oro för sommarsemestrar

Men kampanj i december gav resultat

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-