HANDBOLL 2022-11-28 KL. 16:30

"En av mina bästa matcher i karriären"

Av Eric Andersson

Även om HK Aranäs förlorade med med tio bollar i första kvartsfinalmötet fanns det saker att glädjas åt. 19-åriga Bella Persson fick chansen från start och gjorde ingen besviken.
– Det var en av mina bästa matcher i karriären, säger hon.


Bella Persson imponerade mot IK Sävehof. Arkivfoto: John Skoglund

HANDBOLL. Mittsexan anslöt till HK Aranäs i somras från IK Sävehofs akademi. Men konkurrensen på positionen är hård där både Johanna Zaman och Ellen Davis finns. Speltiden har därmed varit knapp för Bella Persson.
– Det har mest blivit försvarsspel och där känner jag att jag har utvecklats. Jag tycker det har varit ett bra upplägg att börja med försvarsspelet och inte ta allt på en gång. Både Zamme och Davis är några år äldre än mig och har spelat mer seniorhandboll så det är bra att gå bakom dem, säger hon.

Har du dina styrkor i defensiven snarare än offensiven?
– Ja, kan man inte spela försvarsspel vinner man inte. Sen är jag övertygad om att offensiven kommer också när man lär känna spelarna bättre och förstår hur jag ska röra mig.

I cupmötet mot IK Sävehof fick flera spelare chansen att visa upp sig. Efter matchen var det just 19-åringens försvarsspel som lovordades av tränare Rustan Lundbäck.
– Jag håller med om att det var en av mina bästa matcher, inte bara i Aranäs utan i karriären. Men jag känner att jag steppat upp på sistone och nu när jag fick chansen att starta så tog jag den.

Huruvida hon får samma förtroende i morgondagens seriematch mot AIK eller inte återstår att se. Men hon känner sig redo om chansen dyker upp.
– Jag är absolut redo. Men jag tycker det har varit bra hittills också, Hanna och Rustan har en tanke med mig. Jag litar på dem och tar det som det kommer, säger Bella Persson.

Orkar ni ladda om?
– Det är sånt som avgör om man är ett bra lag eller inte. Vi måste hålla oss fokuserade även om vi möter ett lite sämre lag på pappret, säger Bella Persson.


TV-klipp och nyheter

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.