HANDBOLL 2022-09-16 KL. 10:13

Dystra bortasviten bruten

Av Eric Andersson

Kevin Johansson var tillbaka på allvar. Veteranmålvakten Daniel Bergquist hamnade i gurgel efter slutsignalen. Men framför allt – HK Aranäs skrämde bort bortaspöket.

Dystra bortasviten bruten
Jerry Hallbäck fick segerjubla efter HK Aranäs första seger på bortaplan sedan februari 2021. Foto: Eric Andersson

HANDBOLL. Det är ingen överdrift att hävda att HK Aranäs vanligtvis inte trivs på bortaplan. Faktum är att man får gå tillbaka till 23 februari 2021 och matchen i näst sista omgången mot OV Helsingborg för att hitta HK Aranäs senaste bortaseger i handbollsligan.
– Är det sant? Vann vi ingen på bortaplan förra året? Då blir ju det här ännu mer imponerande, säger tränaren Jerry Hallbäck.

Och det är faktiskt sant. Förra säsongen var HK Aranäs segerlösa på bortaplan och skrapade endast ihop tre poäng på 13 bortamatcher.
– Det är väl skillnad för alla lag att spela hemma kontra borta. Man har publikens stöd på hemmaplan och eftersom vi har ett lite yngre lag är vi nog extra beroende av det.

Men då är då och nu är nu. Efter vändningen mot Önnereds HK är bortaspöket bortjagat redan efter premiärmatchen.
– För oss är alla segrar viktiga och det är viktigt att kunna vinna matcher utanför Kungsbacka också. Det betyder nog mer än vad man tror och förhoppningsvis kan den här segern ge oss råg i ryggen.

Ni har inte pratat om det dåliga bortaspelet internt?
– Nej och även jag vetat om det hade jag nog inte lyft det ändå. Förmodligen har jag tyckt att enpoängarna på bortaplan har känts som tvåpoängare, säger Hallbäck med ett skratt.


TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Fler nyheter