HANDBOLL 2022-06-21 KL. 10:00

Atterhäll återvänder till Aranäs

Av Eric Andersson

Tommy Atterhäll lämnade HK Aranäs 2017 efter sju år i klubben och har sedan dess varit huvudtränare i Önnereds HK. Nu återvänder han till Aranäs för att bli assisterande tränare till Jerry Hallbäck.

Atterhäll återvänder till Aranäs
Tommy Atterhäll är ny assisterande tränare i HK Aranäs. Foto: HK Aranäs

TV-klipp och nyheter

HANDBOLL. Som tränare i Önnereds HK lyckades Tommy Atterhäll både ta upp och etablera klubben i handbollsligan. Men runt årskiftet blev det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i klubben. Sedan dess har framtiden varit oviss för tränaren som spelade i HK Aranäs 2010–2017.

Fram tills nu. När Aranäs assisterande tränare Jasmin Zuta valde att lämna klubben uppstod en lucka i ledarstaben och därefter har det gått snabbt.

– Jag och Jerry är goda vänner och pratar väldigt ofta. När det dök upp att Jasmin skulle försvinna ställde han frågan om det var intressant och det var det. Sedan ringde han någon dag senare, vi bokade ett möte och på den vägen är det, berättar Tommy Atterhäll.

Vad är det som lockar med att återvända till Aranäs?

– Det är ett intressant lag och jag har väldigt mycket goda minnen från min tid i Aranäs. Sedan har det blivit en liten boost sedan jag var där sist med ny hall och så. Det blir en kul utmaning.

Att vara assisterande tränare till Jerry Hallbäck är inget nytt för Tommy Atterhäll som var Hallbäcks högra hand 2013–2017. Och att det skulle bli ett problem att gå från huvudtränare till assisterande tror han inte.

– Klart det blir lite annorlunda. Samtidigt vet jag att Jerry är väldigt prestigelös och vi pratar handboll fram och tillbaka men det är han som har sista beslutet. Det passar mig ganska bra där jag är i livet just nu att ta en mer stöttande roll.

Tommy Atterhäll har skrivit på ett 1+1-kontrakt med HK Aranäs.


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.