HANDBOLL 2018-01-28 KL. 19:56

Ärligt spel varade inte längst

Särökometerna hängde på det rutinerade topplaget Rya HF bra i den första halvleken. Men sedan tog orken slut och avsluten hamnade istället i målvaktens händer.

HANDBOLL: DIVISION 3

Särökometernas HK – Rya HF 23–33 (16-16)

Rya HF är ett topplag med gamla rutinerade elitspelare, och Särökometerna visste att det skulle bli svårt att hänga med. Ändå lyckades Särökometerna utmärkt under den första halvleken hemma i Särö idrottshall. Vad som saknades i rutin togs igen i snabbhet och med 16–16 på tavlan efter 30 minuter kände sig hemmalaget nöjda.

– Framåt är vi nöjda. Vi har ett bra anfall, kliver i hålen och sätter bollarna, summerar tränaren Mikael Rudvall efter matchen.

Men ungefär sex minuter in i andra halvlek tappade Särökometerna orken och med det kom också tekniska missar. Knappt tio minuter in i andra halvlek hade Rya tagit en rejäl ledning och Särökometernas energi räckte inte till. De målchanser som hemmalaget skapade hamnade rakt i famnen på Ryas målvakt.

– Vi skjuter för ärligt, vi lägger bollarna där han vill ha dem. Det är inte bra siffror att sätta var femte boll. Vi måste vässa till avsluten, säger Mikael Rudvall och menar att de hade kunnat sätta 30 mål om de bara fortsatt som de gjorde i första halvlek.

Att det finns mer att önska i försvarsspelet lämnade han som en parentes. För det är den första halvleken som laget plockar med sig in i nästa match som ska spelas på lördag mot Stenungsunds HK.