HANDBOLL 2022-09-21 KL. 21:05

Aranäsmissarna sumpade skrällchansen

Av Christian Johansson

Det var länge svängdörrar när HK Aranäs hade hemmapremiär. Men när storfavoriten IFK Kristianstad bytte målvakt så stängdes vinstchansen.

Viktor Rhodin i ett av alla linjelägen som skapade. Foto: Christian Johansson

Hemmamålvakten Alexander Lindén såg tecknet från målvaktstränaren Sebastian Norman. Ett skott till fick han – sedan skulle Daniel Bergquist in. Bytet skedde aldrig för till slut vaknade Aranäs guldklimp och det med besked.
– Då lossande det, det var skönt. Jag är jättenöjd med mina sista 15 minuter.
HK Aranäs hade trots allt häng. Men det var inte på målvaktsspelet som hemmalaget sumpade en ordentlig skrällchans. Det var på andra sidan planen.

Olycklig start
En miserabel start – det var 0–5 innan hemmapubliken knappt hunnit läppja på kaffet. Men det skulle svänga i Sporthallen. Mikkel Beck Jörgensen vevade igång publiken efter att han vevat igång anfallsspelet. Dansken dirigerade – HK Aranäs ökade takten och kom närmare. Och närmare.
De hade tagit sig förbi när Mikkel Beck Jörgensen ville ha igång hemmasupportrarna. Men under första halvan kom 13 av hemmalagets mål under en period på 14 minuter. Den övriga tiden gjorde de endast två.
– Vi gick ner oss i en svacka igen. Man måste ha kvar momentumet för vi vet att vi är jäkligt bra, säger Viktor Rhodin.

Skapade lägen – men brände
Kungsbackalaget satsade konsekvent på att plocka ut målvakten – de skapade chanserna de ville.
– Det är svårt att få bättre lägen, vi är trygga i det spelet, säger mittsexan.
Men i den andra halvleken stod inhoppande Kristianstadsmålvakten Espen Christensen för en formidabel insats.
– Han är direkt avgörande. Han gjorde fina räddningar. Vi får gnugga lägen tills vi drar dit dem så gnuggar vi målvakter så vi får fler räddningar, säger HK Aranäs Alexander Lindén.
Viktor Rhodin brände från linjen. Melwin Beckman också. Hete Robert Ladan missade friläge och varken Tobias Ljungmark eller Jonas Haugsgjerd hittade nätet efter vilan.
Från sex meter satte HK Aranäs 65 procent.
– Det är för dåligt. Den siffran ska vara över 80, vi var många som missade, säger Viktor Rhodin som satte fyra av sju och dessutom hamnade i ett gurgel med gästernas försvarspjäs Hampus Henningsson.
– Det är som det är. Han håller på så varje gång. Det gäller att stå upp mot honom.

Viktor Rhodin och Hampus Henningsson gick en het duell. Henningsson var den som fick jubla. Foto: Christian Johansson

Tunge Viktor Rhodin visade varför han plockades in av HK Aranäs. 28-åringen skapade oreda mot ett starkt bortaförsvar. Men han och HK Aranäs brända lägen gjorde att skrällchansen spolades ner.
– Vi hade en jättebra chans att vinna, synd att vi inte tog den. Vi behöver vara skarpare för att vinna, säger Viktor Rhodin.

Anton hallbäck var tillbaka i Kungsbacka och fick lämna som en vinnare. Högernian gjorde två mål. Foto: Christian Johanson

Matchfakta: Handbollsligan
HK Aranäs – IFK Kristianstad 28 – 32 (15–18)
Målskyttar, HK Aranäs: Robert Ladan 6, Petter Donaldson 4, Viktor Rhodin 4, Tobias Ljungmark 3, Razmus Nyman 3, Johan Ericsson 3, Philip Jonsson 3, Melwin beckman, Mikkel Beck Jörgensen