HANDBOLL 2022-04-05 KL. 20:39

Aranäs vann igen – kan avgöra på fredag

Av Eric Andersson

Det var det andra mötet mellan HK Aranäs och Amo HK i kvalet till handbollsligan kommande säsong. Aranäs vann återigen och kan därmed avgöra matchserien på fredag.

Aranäs vann igen – kan avgöra på fredag
Det var återigen jämnt mellan Aranäs och Amo. Foto: Eric Andersson

Precis som i det första mötet lagen emellan var det en jämn matchinledning. Lagen turades om att inneha ledningen och det var först efter tio minuter när Aranäs åkte på en tveksam utvisning som Amo kunde gå upp i en tremålsledning. Efter utvisningen bytte Aranäs målvakt när Alexander Lindén ersatte Daniel Bergqvist och det skulle visa sig få önskad effekt.

Alexander Lindén inledde med ett par räddningar och Aranäs började hämta in Amoledningen. Efter 23 minuter vid ställning 12–13 tilldömdes Amo en utvisning och då svängde matchen över till Aranäs favör. När utvisningen var över hade Aranäs gjort tre raka mål och gått upp i ledning 15–13.

I slutet av halvleken hade Aranäs flera möjligheter att utöka ledningen genom att kasta mot det öppna bortamålet. Men skärpan saknades vid ett antal tillfällen och Aranäs fick nöja sig med att gå till halvtid med ledning 17–14.


Adam Wennerholm blev återigen bästa målskytt i Aranäs med sina tio mål.


I början av den andra halvleken kunde Aranäs dryga ut sin ledning och hade ledningen med 23–18 efter 40 minuters spel. Men Amo ryckte upp sig och minskade hemmaledningen till tre bollar. En differens som höll sig i princip hela den andra halvleken.

Mot slutet av matchen höll det vid ett par tillfällen på att bli riktigt spännande när Aranäs slarvade i anfallsspelet. Men slarvade gjorde även Amo i sina uppspel och Aranäs vann till slut med 33–31.
– Det är lite för många misstag i första halvlek, framförallt från mig. Men överlag gör vi en bra prestation och förtjänar den här segern. Vi utnyttjar att Amo spelar 7-6 på ett väldigt bra sätt genom att göra mål på avkast i öppen kasse ett par gånger, säger Philip Jonsson, lagkapten i Aranäs.


Lagkapten Philip Jonsson var nöjd med Aranäs prestation.


Var det något ni hade sagt att ni skulle göra annorlunda idag jämfört med första matchen?
– I det stora hela var det samma gameplan. Men det fanns lite detaljer i deras 7-6-spel som vi behövde förbättra och pratat igenom hur vi ska göra mot deras höga försvarsspel.

Nästa match spelas på fredag i Kungsbacka sporthall. Vinner Aranäs då har laget säkrat spel i handbollsligan nästa säsong.
– I morgon blir det återhämtning och genomgång av dagens match, sedan är det upp på hästen igen på fredag och försöka stänga detta. Det hade varit väldigt skönt, säger Philip Jonsson.

Matchfakta: HBL Kval
HK Aranäs–Amo 33 – 31 (17–14)
Målskyttar, HK Aranäs: Adam Wennerholm 10, Philip Jonsson 7, Oscar Gentzel 4, Jesper Gustavsson 4, David Florander 3, Johan Ericsson 2, Tobias Svantesson 2, Melwin Beckman


SENASTE TV-NYHETERNA

Hjälp - vi har blivit med höns!
JOBB & PENGAR 2022-05-27 KL. 09:00

Hjälp - vi har blivit med höns!

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fjärås vände underläge till seger
FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Veteranrally lockade många
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 11:20

Veteranrally lockade många

Framgångsrikt arbete mot barnfetma
NYHETER 2022-05-26 KL. 09:00

Framgångsrikt arbete mot barnfetma

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.