HANDBOLL 2022-04-05 KL. 20:39

Aranäs vann igen – kan avgöra på fredag

Av Eric Andersson

Det var det andra mötet mellan HK Aranäs och Amo HK i kvalet till handbollsligan kommande säsong. Aranäs vann återigen och kan därmed avgöra matchserien på fredag.

Aranäs vann igen – kan avgöra på fredag
Det var återigen jämnt mellan Aranäs och Amo. Foto: Eric Andersson

Precis som i det första mötet lagen emellan var det en jämn matchinledning. Lagen turades om att inneha ledningen och det var först efter tio minuter när Aranäs åkte på en tveksam utvisning som Amo kunde gå upp i en tremålsledning. Efter utvisningen bytte Aranäs målvakt när Alexander Lindén ersatte Daniel Bergqvist och det skulle visa sig få önskad effekt.

Alexander Lindén inledde med ett par räddningar och Aranäs började hämta in Amoledningen. Efter 23 minuter vid ställning 12–13 tilldömdes Amo en utvisning och då svängde matchen över till Aranäs favör. När utvisningen var över hade Aranäs gjort tre raka mål och gått upp i ledning 15–13.

I slutet av halvleken hade Aranäs flera möjligheter att utöka ledningen genom att kasta mot det öppna bortamålet. Men skärpan saknades vid ett antal tillfällen och Aranäs fick nöja sig med att gå till halvtid med ledning 17–14.


Adam Wennerholm blev återigen bästa målskytt i Aranäs med sina tio mål.


I början av den andra halvleken kunde Aranäs dryga ut sin ledning och hade ledningen med 23–18 efter 40 minuters spel. Men Amo ryckte upp sig och minskade hemmaledningen till tre bollar. En differens som höll sig i princip hela den andra halvleken.

Mot slutet av matchen höll det vid ett par tillfällen på att bli riktigt spännande när Aranäs slarvade i anfallsspelet. Men slarvade gjorde även Amo i sina uppspel och Aranäs vann till slut med 33–31.
– Det är lite för många misstag i första halvlek, framförallt från mig. Men överlag gör vi en bra prestation och förtjänar den här segern. Vi utnyttjar att Amo spelar 7-6 på ett väldigt bra sätt genom att göra mål på avkast i öppen kasse ett par gånger, säger Philip Jonsson, lagkapten i Aranäs.


Lagkapten Philip Jonsson var nöjd med Aranäs prestation.


Var det något ni hade sagt att ni skulle göra annorlunda idag jämfört med första matchen?
– I det stora hela var det samma gameplan. Men det fanns lite detaljer i deras 7-6-spel som vi behövde förbättra och pratat igenom hur vi ska göra mot deras höga försvarsspel.

Nästa match spelas på fredag i Kungsbacka sporthall. Vinner Aranäs då har laget säkrat spel i handbollsligan nästa säsong.
– I morgon blir det återhämtning och genomgång av dagens match, sedan är det upp på hästen igen på fredag och försöka stänga detta. Det hade varit väldigt skönt, säger Philip Jonsson.

Matchfakta: HBL Kval
HK Aranäs–Amo 33 – 31 (17–14)
Målskyttar, HK Aranäs: Adam Wennerholm 10, Philip Jonsson 7, Oscar Gentzel 4, Jesper Gustavsson 4, David Florander 3, Johan Ericsson 2, Tobias Svantesson 2, Melwin Beckman


SENASTE TV-NYHETERNA

Flera anmälningar mot buller från flisning
NYHETER 2023-03-25 KL. 09:00

Flera anmälningar mot buller från flisning

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades
ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:01
Premium

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow
KULTUR & NÖJE 2023-03-24 KL. 19:45

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2023-03-25 KL. 16:20
Glitter och konstglädje i Kullavik
BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.