HANDBOLL 2023-08-19 KL. 18:41

Aranäs slog Gnaget i Solna

Av John Skoglund

Säsongspremiär i tävlingsläge för HK Aranäs var i Svenska Cupen mot AIK. Programenligt vann man matchen men tränare Rustan Lundbäck ser att träningarna framöver är viktiga innan premiären i Handbollsligan.

Aranäs slog Gnaget i Solna
Inte långt från Solnahallen ligger Vikingahallen där laget tog steget upp till Handbollsligan i våras. I dagens vinst mot AIK var segerjublet mer kontrollerat. Arkivfoto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

I svenska cupen finns ett system av att ge svagare lag handicap. Hemmalaget hade sex shootout, en typ av spelade straff och gjorde fyra mål av dessa. Så när klockan stod på 00:00 var det redan 4–0 till det svartgula laget.

– Vi spelade i samma serie förra säsongen, de tog ett steg ned och vi tog ett steg upp. De är ganska bra så jag tror att de snabbt kan studsa tillbaka till damallsvenskan, säger Rustan Lundbäck, tränare i HK Aranäs

Första halvleken blev 16–8 i själva spelet så det stod 16–12 i halvlek.

– Och i mitt tycke anser jag att vi borde upprepat detta i andra halvlek. Försvaret fortsatte ganska bra trots lite misstag som vi ska lära oss ut av. Framåt däremot kärvade det mycket, det var orytmiskt och dumma beslut.

Ibland kan man bara glömma och gå vidare men det är tvärtom efter den dåliga andra halvleken anser Lundbäck.

– Ska absolut inte säga att vi ska glömma andra halvlek, snarare så gör jag det inte lätt för dem. De här matcherna gör jag jobbigt för dem för jag känner att det kan ge mer än att spela max och toppa hela tiden.

På vilket sätt gör du det jobbigt för tjejerna?

– Vissa saker hade kanske varit smartare att byta spel men vi fortsätter med det vi har valt. Så försöker vi förbättra saker istället för att jag som ledare hittar olika quickfixlösningar, det är inget som är utvecklande för spelarna eller laget. Vi måste bli skickligare på individnivå på planen och skruva på vissa detaljer så att det fungerar.

Det är nu inte så långt kvar till premiären, är det något du är orolig över?

– Ja lite, jag hade hoppats att grundläggande saker skulle sitta bättre under match, inte bara på träning där man får jobba i lugn och ro. Men under stress i matchsituation trillar man tillbaka.

Nu väntar än mer träning under veckan och nästa söndag väntar ligakonkurrenten Skövde hemma i sporthallen.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.