HANDBOLL 2022-04-09 KL. 15:59

Aranäs förlorade efter förlängningsdrama

Av Eric Andersson

Det var 1–1 i matcher när Heid och Aranäs drabbade samman för tredje gången. Heid hade länge greppet om matchen men Aranäs reste sig och tog matchen till förlängning. Väl där drog Heid det längsta strået och kan därmed avgöra matchserien på torsdag.

Aranäs förlorade efter förlängningsdrama

”En bra väckarklocka” hette det efter utskåpningen i senaste mötet. Inledningsvis såg väckarklockan inte ut att ringt tillräckligt högt då Aranäs hade väldigt svårt att bryta sig igenom ett disciplinerat hemmaförsvar. Första målet för Aranäs kom först efter åtta minuter när Louise Rundcrantz överlistade en återigen storspelande Miranda Nasser i Heidmålet. Men lyckligtvis för Aranäs del hade även Maja Wahlgren vaknat på rätt sida och stod för ett flertal kvalificerade räddningar vilket höll kvar Aranäs i matchen.

– Det blir lite kortslutning i tankeverksamheten i vårt anfallsspel. Vi lär oss men det är synd att vi ska hålla på och lära oss i avgörande kvalmatcher, säger Rustan Lundbäck, tränare i Aranäs.

Aranäs anfallsspel i den första halvleken gick till stor del ut på att hitta in med bollen till Ellen Davis eller Johanna Zaman på linjen. En strategi som resulterade i tre Aranäsmål från mittsex men utöver det var det mycket tekniska fel och missade avslut från bortalaget. Men det sistnämnda gällde bägge lagen och det var 10–7 på resultattavlan i paus.

Bättre anfallsspel

I den andra halvleken spelade Aranäs 7–6 i anfallsspelet vilket gav effekt på anfallsspelet. Precis som i första halvlek hittar Louise Karlefeldt framgångsrikt in bollar på mittsex.

– Vi försöker få med våra mittsexor lite mer i spelet och när man spelar 7–6 blir det ofta så. Det kändes självklart att gå över på 7-6 idag och det gick bra på det stora hela, även om det gick lite i stå mot slutet, säger Lundbäck.

Först efter 45 minuter lyckas Heid straffa Aranäs 7–6-spel med ett mål i öppen kasse. När Aranäs sedan får två utvisningar inom loppet av en minut vid ställning 18–15 såg det mörkt ut.

Men Aranäs reste sig och började hämta in hemmaledningen. Med tio minuter kvar av matchen kvitterade Aranäs till 18–18 och minuten senare tog man ledningen för första gången i matchen. När Heid fick en utvisning och straff emot sig med sex mintuer kvar fick Aranäs ett gyllene läge att göra ett litet ryck. Anna Heed satte straffen distinkt och det var 18–20 till Aranäs.

Det blev dock inga mål för Aranäs under utvisningen och Heid gjorde 19–20 i öppet mål. I anfallet efter ordnade Johanna Zaman en straff för Aranäs, men Miranda Nasser lyckades parera och Heid kvitterade sedan med två minuter kvar.

Med 40 sekunder kvar tar Heid ledningen med 21–20 men Nicolina Fredriksson kvitterar omgående. Hemmalaget skulle få matchens sista anfall med 13 sekunder kvar vid ställning 21–21. Skottet träffade Maja Wahlgrens högra stolpe och matchen gick till förlängning.

Förlängningen spelades i två halvlekar på fem minuter. Efter den första hade Heid tagit ledningen med 23–22 efter två mål i öppen kasse och det var uppförsbacke för Aranäs. Heid vinner till slut matchen med 27–25 och kan därmed avgöra matchserien på torsdag i Kungsbacka Sporthall.

– Det hade så klart varit goare om vi hade haft 2–1 i matcher, men det är inte mycket att be om utan vi får se till att vinna nästa. Vi är inte nöjda med någon av dessa tre matcher, det finns väldigt mycket mer att ta av.

Hur ska ni vinna på torsdag?
– Vi måste bli effektivare i våra avslut. Deras målvakt är fantastiskt duktig men vi behöver inte hjälpa henne ytterligare till att få en världsmästarstämpel utan vi måste avsluta bättre, säger Rustan Lundbäck.

Matchfakta:
BK Heid–HK Aranäs 27–25 (10–7)
Målskyttar, HK Aranäs: Anna Heed 7, Johanna Zaman 4, Ellen Davis 3, Nicolina Fredriksson 3, Louise Karlefeldt 3, Tilda Palm 2, Nova Hallén 2, Louise Rundcrantz


SENASTE TV-NYHETERNA

Flera anmälningar mot buller från flisning
NYHETER 2023-03-25 KL. 09:00

Flera anmälningar mot buller från flisning

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades
ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:01
Premium

Veteranen blev matchhjälte när kontraktet säkrades

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow
KULTUR & NÖJE 2023-03-24 KL. 19:45

Nya galenskaper när Fritzell ska göra krogshow

MSB lanserar krissida för barn
NYHETER 2023-03-24 KL. 18:00

MSB lanserar krissida för barn

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen
BLÅLJUS 2023-03-24 KL. 15:55

Brand i lastbil på E6 – vägen öppnad igen

Stjärnan om elitidrotten:
SPORT 2023-03-24 KL. 11:45
Premium

Stjärnan om elitidrotten: "Det är mycket ångest"

✔ Den trasiga uppväxten ✔ Drivkrafter ✔ Vad hon vill uppnå

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2023-03-25 KL. 16:20
Glitter och konstglädje i Kullavik
BLÅLJUS 2023-03-25 KL. 09:54
Ballonger och sparkar
Premium | ISHOCKEY 2023-03-24 KL. 22:23
Tränaren om framtiden: "Vi får se"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.