HANDBOLL 2023-03-24 KL. 20:54

Allt talar för slutspel trots storförlust

Av Eric Andersson

Tolv minuter. Ungefär så länge var det spännande när HK Aranäs bortaspelade mot seriesegrarna IFK Kristianstad. Därefter gjorde hemmalaget fem raka mål och efter det blev det aldrig nerv igen. Men på annat håll föll Hallby och nu talar allt för att det blir slutspel för Kungsbackalaget.

Allt talar för slutspel trots storförlust
Philip Jonsson blev bästa målskytt i HK Aranäs.

– Äh. Det är klart det var kul men framför allt är vi oerhört besvikna på vår prestation idag. Det var så blekt och riktigt uselt.

Det är Jerry Hallbäcks svar på hur glad han blev när han såg att IF Hallby hade förlorat mot Malmö. För tränarens eget lag var aldrig nära några poäng under fredagskvällen.

HK Aranäs ställdes mot tuffast möjliga motstånd i handbollsligans näst sista omgång. IFK Kristianstad säkrade seriesegern när Redbergslid besegrades förra veckan och skåningarna hade således inget annat än hedern att spela för. För Aranäs å andra sidan lever säsongen i allra högsta grad. Inför matchen hade man den sista slutspelsplatsen i sina händer, två poäng före IF Hallby. Kungsbackalaget har dessutom 22 plusmål på Hallby som är det enda lag som kan grusa slutspelsdrömmarna.

Efter en jämn matchinledning där lagen bytte mål med varandra gjorde IFK Kristianstad ett ryck med fem raka mål. HK Aranäs tog time out och gick därefter över på 7 mot 6-spel i offensiven. Malte Johansson, som fick chansen när Daniel Bergquist har en skadekänning, kom in i målet med två raka räddningar.

När Oscar Lindqvist gjorde 13–7 bröt han en tio minuters mållös svit för bortalaget. Efter halva matchen var det 17–11.
– Ingenting fungerar egentligen. Vi försökte med det mesta men det är ingen som kliver fram och står upp. Kristianstad är ett bra lag men vi bjuder inte ens upp till dans.

Sex minuter in i andra halvlek var det 21–11 och den lilla, lilla spänning som möjligtvis fanns kvar blåstes bort. Det tog åtta minuter innan Robert Ladan gjorde det första Aranäsmålet i den andra halvleken. Matchen utvecklade sig mest till en väntan på slutsignalen. 34–20 slutade matchen och HK Aranäs hade i ärlighetens namn inte en chans.
– Helheten fungerar inte idag och vi viker ner oss för lätt. Vi är inte på plats och beredda att ta fighten vilket man måste vara i de tuffa bortamatcherna.

Är det inte konstigt att det kan se så blekt ut när ni har allt att spela för?
– Absolut och hade jag haft ett bra svar på varför så hade du fått det. Men jag och Tommy (Atterhäll, assisterande tränare) får ta på oss att vi inte lyckades få igång gubbarna.

Parallellt förlorade IF Hallby mot Malmö. Ett resultat som innebär att allt talar för att HK Aranäs kommer spela slutspelshandboll för första gången i klubbens historia. I sista omgången väntar Önnereds HK på hemmaplan och där kommer det avgöras vilken plats i tabellen Aranäs slutar på.
– Där kommer det finnas en stor revanchlusta efter dagens match, avslutar Jerry Hallbäck.

Matchfakta:
IFK Kristianstad – HK Aranäs 34 – 20 (17–11)
Målskyttar, HK Aranäs: Philip Jonsson 7, Viktor Rhodin 3, Petter Donaldson 3, Oscar Lindqvist 2, Robert Ladan 2, Mikkel Beck Jörgensen 2, Jonas HaugsgjerdSENASTE TV-NYHETERNA

Eldningsförbud – men det här får du göra
NYHETER 2023-06-01 KL. 15:00

Eldningsförbud – men det här får du göra

Butiken tas bort när mack blir obemannad
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:45

Butiken tas bort när mack blir obemannad

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad
NYHETER 2023-06-01 KL. 10:30

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad

Tågstopp under större delen av dagen
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:08

Tågstopp under större delen av dagen

Två 15-åringar åtalas för misshandel på skola
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:00
Premium

Två 15-åringar åtalas för misshandel på skola

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.