FOTBOLL 2022-01-11 KL. 19:00

Två spelare klara – men fortsatt oklart kring kaptenen

Av Eric Andersson

Onsala BK fyller på truppen med ytterligare två spelare. Men vad som händer med Gustav Lundgren är fortsatt ett frågetecken.

Två spelare klara – men fortsatt oklart kring kaptenen
Det är fortsatt oklart vad som händer med Onsalas lagkapten Gustav Lundgren. Arkivfoto: Christian Johansson

Onsala BK har i dagarna gjort klart med två spelare. Som Norra Halland skrev om redan i mitten av december är Lerkils skyttekung Oskar Käll klar för klubben.

– Vi har följt honom en längre tid och känner att det är en kille som kan utvecklas i vår miljö. Han är finurlig med bollen och snabb i tanken samt gör en hel del poäng. Det finns en plan tillsammans med honom hur han ska ta nästa steg, säger Onsalas manager Christoffer Gustafsson.

Det andra nyförvärvet som presenteras är ytterbacken Axel Gerremo som hämtas in från Qviding. Gerremo går fotbollsgymnasium i Kungsbacka och det är på den vägen Onsala fått upp ögonen för spelaren.

– Även där tror vi att det är en spelare som kan få bra utväxling hos oss. Det är en spännande profil, en riktigt bra kille och en bra fotbollsspelare, säger Gustafsson.

Förstamålvakt lämnar

Victor Andersson lämnade för IFK Värnamo och Oliver Nåfors skrev på för IFK Fjärås. Nästa bärande spelare att lämna Onsala är fjolårets förstaval mellan stolparna, Tim Månsson, som stod 18 av 28 matcher.

– Han ska till Spanien och plugga. Tim gjorde det bra förra året samtidigt är vi väldigt trygga med vår kvarvarande målvaktsuppsättning med Gustav Thilander, Arne Spangenberg och Isac Iserö. Därför känns det känns helt okej, vi får se om vi möts igen med Tim i framtiden.

En spelare som det fortfarande finns frågetecken kring är Gustav Lundgren där Norra Halland tidigare rapporterat om att lagkaptenen varit och provtränat med Öis. Även Gais håller ögonen på yttermittfältaren som var med och tränade med laget under söndagen när de hade sin första träning för året.

– Vi har en ständig dialog med honom och får se vad som händer, säger Christoffer Gustafsson.

Tidigare har Onsala värvat David Berntsson och Hampus Ekdahl från lokalrivalen Tölö. När Käll och Gerremo adderas till truppen består den nu av 20 utespelare och tre målvakter och Christoffer Gustafsson stänger inga dörrar för ytterligare värvningar.

– Truppen är alltid öppen men tar vi in fler spelare ska det vara spetsspelare. Vi har även en bra juniorverksamhet som vi ska slussa upp spelare från.

Förra säsongen slutade Onsala fyra i division 2. I år vill man ta ytterligare kliv.

– Vi vill alltid bli bättre, både som lag och som individer. Vi hade mycket skador på etablerade spelare förra året. Håller de sig friska kombinerat med att våra unga spelare har fått ett år till kan det bli en bra säsong, säger Christoffer Gustafsson.SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-