FOTBOLL 2024-10-12 KL. 17:25

Tennissiffror när Lerkil inledde kvalet

Av Andreas Linder

Lerkils första kvalmatch bjöd på inte färre än åtta mål.Och vinsten, den satt långt inne.
– I första halvlek är vi helt magiska, säger Nadi Hamro.

Hur viktig är Joel Ekengren egentligen? Arkivfoto: Christian Johansson

Fotboll: Kval Division 3

Smålandsstenars GOIF–Lerkils IF 3–5Att Lerkil gått som tåget den här säsongen är det nog få med intresse som missat. För tre veckor sedan säkrade man en kvalplats till division tre – men där väntar nytt, tufft motstånd, lag som presterat bra i andra division 4-serier. Men man inledde på bästa sätt borta mot Smålandsstenar.

Böljande

I halvtid ledde man med 3–1, efter en enligt tränare Nadi Hamri fantastiskt första halvlek. Men Smålandsstenar höjde sig, och reducerade till 2–3 dryga tio minuter in i andra.

– Fram till det målet är det hundra procent koll, det känns helt säkert. Men när de får det så börjar ju darret, berättar han.

Smålandsstenar kvitterade tio minuter senare. Efter det var det jämnt, fram till de sista tio minuterna när Lerkil höjde sig och hade flera chanser att ta ledningen. Och till slut kom den.

Hjälte

Det kanske blir tjatigt att hela tiden lyfta Joel Ekengren, gång på gång prata om hans fantastiska nivå och hur viktig han är för Lerkil. Sedan står han för en insats som denna, och då måste det lyftas; i minut 90 gjorde han 3–4 med sitt andra mål i matchen, tre minuter senare fastställde han slutsiffrorna 3–5 och fullbordade sitt hattrick.

– Det är något utöver det vanliga, säger Nadi Hamri.

Matchfakta

Smålandsstenars GOIF–Lerkils IF 3–5(1–3)

0–1(16) Joel Ekengren, 1–1(21), 1–2(40) Hampus Ryno, 1–3(43) Gustav Rydberg, 2–3(56), 3–3(65), 3–4(90) Joel Ekengren, 3–5(90+3) Joel Ekengren