FOTBOLL 2018-08-18 KL. 17:29

Onsala BK bjöd på fotbollsgodis

Dubbla lobbar, skott i krysset och frisparksfullträff. Onsala BK visade klassen på Rydets IP.

FOTBOLL: DIVISION 1

Onsala BK – Vimmerby IF 5 – 1

Från matchminut ett manade tränaren Hans Palmquist på sitt lag – de skulle upp och sätta press. Ett lyckat drag, hemmalaget tog omedelbart kommandot. Efter sju minuter överlistade Linnea Bjöörn backlinjen och kom fri – en blick på målvakten och en iskall lobb senare var det hemmaledning.

Efter 25 minuter nickade anfallskollegan Ida Cederberg fram Bjöörn till ett nytt friläge. Hade Vimmerbymålvakten lärt sig läxan? 23-åringen stod för en perfekt avvägd lobb igen – 2–0.

Det var OBK som vann matchen i matchen. Anfallsparet Bjöörn/Cedergren skapade oreda, Klara Skogström var en gigant på mitten och i försvaret syntes det inte att det var andra matchen från start för Isa Rönneblad. Det storvuxna bortalaget skapade egentligen bara chanser på sina hörnor.

Efter 56 minuter lade Sandra Nogueira upp bollen för en distansfrispark. De flesta förväntade sig ett inlägg – men högerskottet satt i närmsta hörnet.

– Vi har sagt att om den inte går på en spelare så ska den sitta i bortre. Nu satt den i främre, säger hon och skrattar.

Det var spiken i kistan.

– Vi spelade jättebra och spelade på sättet som vi vill spela.

Julia Heimer dunkade dit fyran i krysset. Tre poäng var hemma, vilket innebär att de samlat ihop 22 pinnar. De senaste fem åren har 20 poäng räckt för nytt kontrakt.

Det var bara en sak som återstod – med två minuter kvar fick 18-åriga Ida Cederberg iväg en halvträff. Bollen seglade långsamt över målvakten och in i burgaveln. Anfallarens första a-lagsmål.

– Det var underbart! Jag har längtat efter det, jag tror att det kan bli fler nu.