FOTBOLL 2022-06-20 KL. 11:12

Lindome tappade poäng i slutet

Av Eric Andersson

Ny vecka och nytt bottenmöte för Lindome Gif. När man mötte Qviding förra veckan blev det förlust. Den här gången fick man nöja sig med en poäng mot Åtvidaberg efter sen kvittering av hemmalaget.

Lindome tappade poäng i slutet
Lindome fick nöja sig med en poäng borta mot Åtvidaberg. Arkivfoto: Eric Andersson

Det var högt tempo redan från avspark där lagen bytte målchanser med varandra. Efter bara en dryg minut var Lindome nära att få en kanonstart när bollen dansade på mållinjen efter en hörna men målvakten fick händerna på bollen i sista sekund. Ett par anfall senare var det hemmalagets tur att skapa oreda på hörna, men David Olsson i Lindomemålet sprattlade till och höll bollen utanför nätet.

Lindome hade också en boll i nät under den inledande kvarten men den assisterande domaren hade lyft sin flagga och målet blev bortdömt för offside.

I andra halvlek var det inte riktigt lika korta intervaller mellan målchanserna. I mitten av halvleken ropade Lindomespelarna på straff efter att bollen träffat ett hemmaspelare på handen. Någon straff blev det inte, men på efterföljande hörna kunde Ahmad Aljafari göra matchens första mål.

Tre poäng skulle det dock inte bli för Lindome. Med tio minuter kvar kvitterade Åtvidaberg genom ett snöpligt självmål. Och det kunde blivit ännu värre för Lindome. När det återstod fem minuter av matchen tilldömdes Åtvidaberg en straff. Men straffen gick en bra bit över ribban och matchen slutade 1–1.

– Jag tycker det är ett rättvist resultat även om det alltid är segt att släppa in ett kvitteringsmål i slutet. Vi hade chanser att göra 2–0 men sett över hela matchen skapar de nog lite mer än oss, säger tränare Adam Ekblad.

Är man nöjd med en poäng när motståndarna missar straff i slutet?
– Jo men det får man väl ändå vara, även om straffen är väldigt tveksamt dömd. Men det är klart att det är skillnad på kryss och förlust, nu ligger Åtvidaberg fortfarande bakom oss i tabellen.

Missnöjd med pinne på två matcher mot bottenkonkurrenter?
– Vi är besvikna över det. Samtidigt är det 17 matcher kvar och vi satsar mycket på utveckling där vi vill bli bättre varje dag. Förhoppningsvis stämmer det överrens med verkligheten och då bör vi klättra i tabellen allteftersom, säger Adam Ekblad.

Matchfakta: Ettan Södra
Åtvidaberg – Lindome Gif 1 – 1 (0–0)
0–1 (65) Ahmad Aljafari, 1–1 (82)

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.