FOTBOLL 2022-08-10 KL. 16:00

Lerkil bryter med Franzén – tidigare tränare återvänder

Av Eric Andersson

Precis som seriekonkurrenten IFK Fjärås valde Lerkils IF att byta tränare under sommaruppehållet. Janne Franzén har försvunnit och ersatts av ett bekant ansikte.

Lerkil bryter med Franzén – tidigare tränare återvänder
Marcus Widengård och Marcus Lindegren fortsätter vara spelande assisterande tränare. Arkivfoto: Eric Andersson

FOTBOLL. Trots en stabil femteplats, fem poäng bakom Kungsbacka City på kvalplatsen, valde Lerkils IF under sommaruppehållet att avsluta sammarbetet med huvudtränare Janne Franzén.

– Det är inga konstigheter egentligen utan handlar om att få in ny energi i gruppen, säger Christer Gustafsson, lagledare i Lerkil.

Resultatmässigt har ni gått ganska starkt?
– Samsynen på hur vi skulle träna fanns inte riktigt, varken bland spelare eller övriga ledare. I ett lag måste alla dra åt samma håll och när alla inte gör det är det svårt att stoppa det. Därför fattade vi beslutet att bryta med Franzén tidigare än det var tänkt.

När Norra Halland når Janne Franzén är han fåordig om avskedet.

– Det finns inte så mycket att kommentera egentligen. Vi hade en väldigt klar bild över hur vi skulle gå tillväga när vi startade detta i vintras. Men det var lite väl många kockar i soppan, säger han.

Och det lär dröja innan Franzén står vid sidlinjen igen.

– Jag lägger ner nu tror jag. Jag hoppade in i Lerkil när de satt lite i skiten i vintras och hade aldrig någon ambition att köra mer än detta året ändå. Det tar mycket tid och den tiden ska jag lägga på min familj istället.

Olsson återvänder

Mannen som ersätter Janne Franzén är Kalle Olsson. Olsson som både spelat i Lerkil, men även varit assisterande tränare under Peter Karlssons tid i klubben. Han var även assisterande tränare till Jakob Carnebratt i Tölö.

– Kalle har ett stort Lerkilshjärta och när han fick frågan ville han hjälpa till. Just nu är det en tillfällig lösning. Sedan vet man aldrig hur det blir i framtiden, säger Christer Gustafsson.

Även i spelartruppen har det hänt saker. När Lerkil besegrade Lilla Träslöv i lördags var Alexis Mitrovgenis, som tidigare representerat både Lerkil och IFK Fjärås, tillbaka mellan stolparna. Men vad det verkar är det endast ett kortare besök för att täcka upp när de andra målvakterna hade förhinder.

– Rasmus (Angelbäck) har problem med sina knän och "Natte" (Natanael Persson) var bortrest i helgen. Hovås gick med på att skriva över honom till Lerkil under en period, men vad jag förstår är det också ganska tillfälligt. Sedan kommer Alexis vara med och hålla i målvaktsträningen hos oss en gång i veckan.


Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

TV-klipp och nyheter

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla
Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.