FOTBOLL 2022-07-19 KL. 13:57

Ersättaren klar – han får chansen

Av Carl Schöndell

IFK Fjärås har gjort klart med sin ersättare till Stefan Larnelius. Och det är det något okända namnet för allmänheten, men välkänd inom föreningen, Fredrik Gunnarsson som tar över. Gunnarsson kommer från många år inom ungdomsfotbollen men tar nu steget in i seniorfotbollen.
– Det var en chans som jag inte vill se tillbaka på om tio år och ångra att jag inte tog, säger den nye huvudtränaren.

Ersättaren klar – han får chansen
Ny röst. IFK Fjärås har gjort klart med ny huvudtränare. Arkivfoto: Eric Andersson

FOTBOLL. När IFK Fjärås och tränaren Stefan Larnelius gick skilda vägar för drygt en vecka sen förklarade man att det fanns många kandidater till tränarposten. Men istället för att vända sig till etablerade namn som man gjort vid de senaste rekryteringarna, väljer man att plocka in någon som redan är ett känt namn inom föreningen. Nämligen Fredrik Gunnarsson.

– Han var med redan i diskussionerna innan vi tog in Stefan. Men hans arbetssituation har förhindrat honom att ta jobbet tidigare men nu ser situationen annorlunda ut, säger ordförande Nicklas Nedrén.

Sportchefen Roger Bramfors är inne på samma spår.

– Fredrik har funnits i föreningen i många år och vi har alltid pratat med honom. Han har alltid funnits med i periferin och har klubben i hjärtat, säger Bramfors.

Gunnarsson har tidigare varit ungdomstränare och har alltid velat få chansen att ta över ett seniorlag. Men har genom sitt arbete inte haft möjligheten.

– Det är en möjlighet som jag skulle hoppat på för 10-15 år sedan men saker kom emellan med familj och barn. Så jag fick lägga det åt sidan, säger Gunnarsson.

Men nu har han alltså en ny roll inom arbetet, dessutom har barnen blivit större.

– Jag såg det som sista chansen att prova på att träna ett seniorlag, säger Gunnarsson.

Han blir därmed den fjärde tränaren inom loppet av ett år. Och han tror själv att han ska kunna bidra med stabilitet i klubben.

– Jag hoppas det. Det kommer ju med resultaten men jag tror att om de har tålamod och så läng edet finns en utveckling i gruppen och att alla drar åt samma håll så ska det inte vara några konstigheter. Jag hoppas det blir ett långsiktigt förhållande, säger Gunnarsson.

Och det är kanske det ultimata tillfället att ta över klubben. Laget befinner sig för närvarande på en andraplats i tabellen, förvisso med nio poäng upp till tabellettan Böljan.
Kommer det bli någon förändring i spelet under dig?
– Jag hoppas vi kan springa lite mer och vara mer kompakta. Men jag vill att vi ska försöka utnyttja de kvalitéer som finns med kvicka och snabba spelare där fram. Men jag har en idé och det handlar om att sälja in den och få alla att dra åt samma håll. Men det är svårt att ändra för mycket, det vill man helst göra under en försäsong. Nu handlar det om att behålla känslan från de senaste två matcherna, säger Gunnarsson.


SENASTE TV-NYHETERNA

Tre nya poäng i svängig match
FOTBOLL 2022-08-14 KL. 13:41

Tre nya poäng i svängig match

Misstänkt påverkad förare
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 10:15

Misstänkt påverkad förare

Förlust i cuppremiären:
HANDBOLL 2022-08-13 KL. 17:21

Förlust i cuppremiären: "Usel match"

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Delad pott i slätstruket derby
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 16:10

Delad pott i slätstruket derby

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet
KULTUR & NÖJE 2022-08-13 KL. 14:00

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.