FOTBOLL 2022-09-10 KL. 14:26

Drömmålen fixade tre poäng

Av Eric Andersson

Defensiva fasta situationer spökade återigen för IFK Fjärås när Qviding FIF var på besök. Men tack vare några riktigt vackra mål tog de rödvita tre blytunga poäng i kampen om fjärdeplatsen.

Drömmålen fixade tre poäng
I och med segern över Qviding FIF har nu IFK Fjärås fjärdeplatsen i egna händer. Foto: Eric Andersson

IFK Fjärås förutsättningar inför matchen var glasklara: för att fjärdeplatsen skulle vara i egna händer krävdes seger hemma mot Qviding FIF. Ett uppdrag man klarade av på ett imponerande sätt och klev därmed om Qviding i tabellen med fyra matcher kvar att spela.
– En krigarinsats. Inför matchen var det mycket nervositet. Vi sa inför matchen att vi skulle spela vårt spel och undvika fasta situationer, säger Linnea Eld.

Att undvika fasta situationer gick väl sisådär. Qviding FIF gjorde samtliga tre mål på hörnor och skapade oreda vid ytterligare ett par. Ett problem som IFK Fjärås även hade i matchen mot Stafsinge i förra omgången.
– Vi slarvar lite med våra markeringar och Frida (Karlsson, målvakt) blir väldigt inlåst och vi måste hjälpa henne bättre. Vi får träna mer på defensiva fasta situationer helt enkelt.

Men den här gången skulle det inte spela någon roll för matchens utfall. IFK Fjärås gjorde fem mål och bland dem fanns ett par riktiga godbitar. Allra vackrast var kanske Linnea Elds i slutet av den första halvleken. IFK Fjärås tilldömdes en frispark ett tiotal meter in på offensiv planhalva. Mittfältaren trippade fram och fick en klockren träff på bollen som seglade rakt upp i Qvidingmålvaktens högra kryss.
– Jag gjorde ett liknande mål mot Öis också så jag tänkte att varför inte trycka till bollen mot mål bara och det blev ju bra.


Linnea Eld bjöd på två riktigt vackra mål.


Maja Abrahamsson bjöd i starten av andra på en delikatess när hon vände ut och in på sin försvarare och gick på avslut – stolpe in. Isabella Nedrén skarvade in en frispark som var slagen med kirurgisk precision och Linnea Eld gjorde sitt andra för dagen med ett distinkt skott.
– Jag tappade bollen och vann tillbaka den. Det var lite aggression i det målet.

Varför har du ”bara” gjort sju mål med den högerfoten?
– Jag vet inte. Jag har väl varit lite nervös men nu har det blivit bättre och jag gör fler mål på träningar. Sedan har jag fotboll i skolan nu också vilket hjälper till.

Hur skön var den här segern?
– Hur skön som helst, bland det skönaste man varit med om. Att göra det på hemmaplan mot ett lag det är lite hetsigt mot. Det är underbart, säger Linnea Eld.

Maja Abrahamsson gjorde det viktiga 2–1-målet i inledningen av den andra halvleken.


Matchfakta:
IFK Fjärås – Qviding FIF 5 – 3 (1–1)
1–0 (40) Linnea Eld, 1–1 (42), 2–1 (47) Maja Abrahamsson, 3–1 (50) Linnea Eld, 4–1 (56) Evelina Christensson, 5–1 (66) Isabella Nedrén, 5–2 (68), 5–3 (83)


TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.