FOTBOLL 2022-06-18 KL. 14:10

Drömmål kvitterade derbyt

Av Carl Schöndell


Det blev delad pott när Lerkils IF tog emot Kungsbacka IF i ett av alla Kungsbackaderbyn som spelas i herrfyran. Matchens läckerbit stod Filip Andersson för när han drog till med ett långskott med fel fot.
– Det är nog det snyggaste målet jag gjort i karriären, säger Andersson.

Drömmål kvitterade derbyt
Lerkils Filip Andersson stod för karriärens hittils snyggaste mål när han fastställde slutresultatet i derbyt mot KIF. Arkivfoto: Carl Schöndell

FOTBOLL Division 4: Lerkils IF – Kungsbacka IF 1–1
I serien som kryllar av Kungsbackaderbyn var det även ett sådant på Ledets IP i Lerkil, när hemmalaget tog emot framstormande Kungsbacka IF som är högst placerade Kungsbackalag på andraplats.
– Egentligen spelar tabellplaceringen ingen roll alls i division 4. Det handlar mest om inställning och alla lag kan ta tre poäng, säger Andersson.

Och det visade sig även på plan där Lerkil blev spelförande lag i stora delar av matchen. Men det var ändå KIF som skulle spräcka målnollan.
– Vi börjar väldigt starkt första tio med många målchanser. Men de får en hörna som deras kapten (Marcus Josefsson) sätter dit, säger Andersson.

Men även om målet blev ett bakslag för de blåröda så fortsatte man dominera matchbilden och blev enligt Andersson bättre efter målet.
– Vi sa det i halvtid att resultatet reflekterar inte matchbilden och det visar vi även i inledningen av den andra halvleken, säger Andersson.

Det var även under den perioden som drömmålet skulle komma.
– Det är ett bra uppspel från vår högerkant och Hugo Bengtsson hittar mig. Jag tog några steg in i banan och fem meter utanför straffområdet klipper jag till med fel fot, den vänstra, rätt upp i krysset, säger Andersson.
Var det ditt snyggaste mål?
– Ja jag sa det till farsan när jag kom hem att det var nog det snyggaste målet i Karriären.

Men efter kvitteringen så dog intensiteten i matchen något, framför allt mot slutet. Och resultatet stannade därmed vid 1–1. Ett resultat som egentligen gynnar båda lagen. Lerkil tar poäng mot de numera mittenkonkurrenterna, och KIF blir kvar som bästa Kungsbackalag.
– Så som matchen såg ut så hade jag gärna tagit tre poäng. Men det blir lite av två vinnare ändå, säger Andersson.

Derbyatmosfären verkar passa Lerkil, som har haft det tungt framför allt mot lagen utanför kommunens gränser. Men som tur är för deras skull, väntar två raka derbyn mot IFK Fjärås och Kungsbacka City.
– Det ska bli skönt med två derbyn i rad innan sommaruppehållet. Vi går in mer i derbyn än om vi skulle möta lag från Varberg eller Halmstad. Och det är nog därför det har varit knackigt mot de andra lagen, säger Andersson.

Matchfakta: Division 4
Lerkils IF – Kungsbacka IF 1–1 (0–1)
0–1 ( 16) Marcus Josefsson, 1–1 (51) Filip Andersson

TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-03-29 KL. 15:00
Kungsbackaquizet med det svarta fåret
Premium | FOTBOLL 2024-03-29 KL. 14:08
Nykomlingen från hela Kungsbacka
Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.