JOBB & PENGAR 2021-02-22 KL. 09:59

Färre klagomål på trängsel

Miljö- och hälsoskydds trängselkontroller fortsätter. Under de senaste veckorna har färre klagomål inkommit och inspektionerna visar inga stora brister i verksamheterna.

Färre klagomål på trängsel

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter



Inspektionerna på restauranger, caféer och pubar, är en kontroll att covid 19-lagen efterlevs. Enligt kommunen har många verksamheter fått göra små förändringar, men hittills har inga förelägganden eller förbud behövts i Kungsbacka.

– Vi har ansvar för tillsyn och vi fortsätter att göra trängselkontroller för att förhindra smittspridning. Just nu lägger vi planen hur vi ska arbeta med tillsynen under våren. Vi ser också en minskning på klagomål av trängsel som anmäls via vår e-tjänst, säger Marianne Löfgren, enhetschef avdelningen för Miljö- och hälsoskydd, till kungsbacka.se

Gäller till 31 maj


Lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen gäller enligt nuvarande direktiv till den 31 maj.

Enligt miljö- och hälsoskydd följer verksamheterna reglerna överlag, vill göra rätt och är ”kreativa och lyhörda” för att minska trängsel.

Medan kommunen kontrollerar krögare så ligger en stor del av tillsynen enligt pandemilagen för övrigt på länsstyrelsen. Länsstyrelsen kontrollerar till exempel butiker, gym och sportanläggningar.

Ny ändring 1 mars


1 mars bjuder tillståndshandläggarna in till en digital krögarträff i Kungsbacka, med fokus på det senaste reglerna för att förhindra smittspridning på serveringstillfällen.

Från och med den 1 mars ändras förbudet att servera alkohol efter klockan 20 till klockan 22. Det gäller fram till 11 april, enligt nuvarande restriktioner.

Mer läsning:

Coronaläget i Halland 


Fler än 100 kontroller av handlare 

Krögare slamrar med kastruller i protest 

Tuffa tider för krögare

Therese fortsätter tuffa kampen mot cancern
NYHETER 2025-12-08 KL. 20:15

Therese fortsätter tuffa kampen mot cancern

"Jag ska bli en av de få som lever med en hjärntumör i tio år"

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Från planta till företag – Mikaels heta hobby

Från planta till företag – Mikaels heta hobby

En inköpt chiliplanta när Mikael Oskarsson var 15 år blev starten på hans chiliresa. Efter år av förberedelser drog han igång sin egen tillverkning av chilisås i Mulles Chili förra året.