ISHOCKEY 2020-11-04 KL. 21:57

Ett ordentligt bottennapp

Isak Ragnevads bjöd på högklassiga räddningar. Det krävdes när Hanhals Kings stod för en plattmatch mot jumbon. Det konstiga var inte att de föll, det mest oväntade var att det inte avgjordes tidigare.

Hanhals Kings räckte inte till mot Tyringe

Förstakedjan fick snurr i anfallszonen när det var drygt en minut kvar av matchen. Hanhals Kings hade 1–1, framför allt tack vare en storspelande målvakt i form av Isak Ragnevad. I början av den tredje perioden var han snabb i sidled och plockade ett 2-mot-1-läge när de flesta trodde det skulle rassla i nätet.

– Den var skön att få och visa att jag var med, säger 20-åringen.

Isak Ragnevad var åter i fokus när Hanhals ställdes mot Tyringe. Arkivfoto.

Självkritisk trots storspel

Hanhals Kings Oliver Celec gav hemmalaget ledningen mot sin gamla klubb i slutet av mittakten. Det blev inget lyft ändå. Bortalaget öste på från start i tredje perioden – plockräddningen till trots, kvitteringen skulle komma. Då hade Tyringe bränt lägen på löpande band, eller snarare Isak Ragnevad hade vaknat på rädd sida. I första perioden skickade han i sista stund ut vänster benskydd två gånger om i samma minut, i mittakten ordnade han ett powerplay och motade ännu ett friläge. Hanhals Kings släppte till 44 skott mot jumbon.

– Jag kunde också ha gjort det bättre i enskilda situationer. Jag tycker det är skitkul att spela och jag vill vinna varenda match. Just nu är jag mest besviken, säger Ragnevad som grämde sig över returen som gästerna kvitterade på.

Genom hela matchen var Hanhals Kings hafsiga vid såväl offensiv som defensiv blå linje. Det var plottrigt i anfallszonen, vilket gav omställningslägen och i egen zon var man inte resoluta. Hanhals Kings fick inte greppet om jumbon.

– Det blev ett böljande spel, det gynnade inte oss utan dem, säger Ragnevad.