EKONOMIGUIDE 2024-02-12 KL. 15:00

Försäkringar till Mercedes – jämför priser här

Att välja bästa försäkring till din Mercedes är viktigt. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att göra ett bra val. Vi diskuterar det märkesspecifika försäkringsalternativet, vikten av att jämföra olika försäkringsbolag, och hur Mercedes egen vagnskadegaranti kan påverka ditt beslut.

Försäkringar till Mercedes – jämför priser här

TV-klipp och nyheter

ANNONS

Mercedes försäkring: Den märkesspecifika försäkringen

Att försäkra din Mercedes handlar om mer än bara att uppfylla lagkraven. Det handlar om att skydda din investering på bästa möjliga sätt. Mercedes-Benz erbjuder en märkesspecifik försäkring som är skräddarsydd för just deras modeller. Denna försäkring Mercedes finns i olika varianter: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring, med möjlighet till flera tillägg.

En stor fördel med att välja en Mercedes Benz försäkring är att den är anpassad för de unika behov som kommer med en bil av denna kaliber. Halvförsäkringen, till exempel, täcker inte bara skador som du inte är ansvarig för, utan inkluderar också en rad andra förmåner. Den omfattar allt från trafik- och stöldskydd till räddning och bärgning till närmaste märkesverkstad. Den täcker också kostnader för skador orsakade av brand, maskinhaveri och till och med feltankning. Dessutom har du rättsskydd upp till 250 000 kronor.

En aspekt som inte bör förbises är tilläggstjänsterna som kan adderas till en märkesspecifik Mercedes försäkring. Förutom grundläggande skydd som trafik-, stöld- och brandskydd, erbjuder försäkring Mercedes också en rad valbara tillägg som kan skräddarsy din försäkring ytterligare.

"Stor Bilextra" sänker till exempel självrisken vid djurkollision eller skadegörelse, medan "Drulle allriskförsäkring" skyddar dig mot plötsliga och oförutsedda händelser som kan inträffa med bilen eller bilnyckeln. Det finns även möjligheter till privat sjukvård vid förar- och passagerarolycksfall, vilket kan vara särskilt värdefullt vid en trafikolycka.

Mercedes bilförsäkring: Vikten av att jämföra olika försäkringsbolag

Att välja rätt försäkring till din bil är en viktig del av att äga en Mercedes och det finns flera försäkringsbolag som kan erbjuda konkurrenskraftiga alternativ. Även om en specifik Mercedes försäkring har sina fördelar så kan det vara en kostsam miss att inte göra en ordentlig jämförelse. Det är enkelt att tänka att märkesspecifika försäkringar som Mercedes Benz försäkring är det bästa valet, men det måste inte alltid vara fallet.

Faktum är att generella försäkringsbolag ofta har flera förmåner som kan vara minst lika attraktiva. Till exempel kan du hos en del försäkringsbolag samla alla dina försäkringar under ett och samma tak, vilket kan ge dig rabatter och förenkla administrationen.

För att få en komplett bild kan du använda vår jämförelsetjänst där du kan se priser och villkor. Det tar inte lång tid och kan bespara dig både tid och pengar i det långa loppet. Det viktigaste är att du inte låser dig vid första bästa alternativ utan verkligen utforskar vilken bilförsäkring Mercedes som passar just dina behov och förutsättningar.

Mercedes vagnskadegaranti: Det du behöver veta

Vagnskadegarantin är en viktig del av äganderätten när du investerar i en Mercedes. Även om den inte är en del av din traditionella Mercedes försäkring så kompletterar den denna på ett värdefullt sätt. Vid köp av en ny Mercedes i Sverige ingår i regel en vagnskadegaranti som varar i tre år.

Men vad täcker egentligen vagnskadegarantin? Jo, den täcker skador som uppstått genom trafikolyckor, singelolyckor eller andra yttre faktorer som skadegörelse. Detta gör att du, med gällande vagnskadegaranti, endast behöver en halvförsäkring som komplement till din Mercedes. Kontrollera alltid ditt vagnskadegarantibevis för att förstå exakt hur din vagnskadegaranti Mercedes gäller.

Om du redan har en specifik Mercedes Benz försäkring, kommer ditt försäkringsskydd automatiskt att uppgraderas till en helförsäkring när vagnskadegarantin löper ut. Detta gör att du bibehåller samma skyddsnivå som du haft tidigare, utan att behöva vidta några extra åtgärder. Ett extra plus är att om din bil är försäkrad genom Mercedes-Benz Försäkring och du drabbas av en skada som omfattas av vagnskadegarantin så sänks din självrisk med 3 000 kronor.Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in
NYHETER 2024-02-26 KL. 07:41
Premium

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in

Men kommunen osäker på om förändringen är rätt

TV-klipp och nyheter

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York
NYHETER 2024-02-25 KL. 13:00
Premium

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York

... och handbollsklubben behövde komma på fötter

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden
NYHETER 2024-02-25 KL. 09:00
Premium

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden

Vill återskapa huset i Åsa som hon själv har ritat

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.