NYHETER 2019-10-17 KL. 07:13

Destilleri godkänns använda heraldiskt vapen

Destilleri godkänns använda heraldiskt vapen
Ett destilleri får använda det heraldiska vapnet för Fjäre härad i sin marknadsföring.

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Fjäre härad var en härad i norra Halland och dess område utgörs i dag bland annat av Kungsbacka. Destilleriet skriver i en ansökan till Riksarkivet att de vill använda det heraldiska vapnet för Fjäre härad för att koppla samman produkterna med sitt hem och kommunvapen. De siktar på en internationalisering av varumärket och vill förstärka produkternas identitet, originalitet och ursprung.

Riksarkivet ger destilleriet tummen upp och skriver att de ställer sig positivt till att det heraldiska kulturarvet används. Enligt arkivet använder redan Nordhallands hembygdsförening samma vapenbild, men risken för förväxling anses vara ”mycket liten” om bolagsnamnet framgår av marknadsföringen.

Stor intervju med veteranen inför hemmapremiären
BANDY 2025-11-18 KL. 19:15
Premium

Stor intervju med veteranen inför hemmapremiären

• Varför han blev sist kvar • Oron för att sluta • Sjöaremossens betydelse

De byter bilen mot cykel – trampar till jobbet i vinter
NYHETER 2025-11-18 KL. 18:30
Premium

De byter bilen mot cykel – trampar till jobbet i vinter

Årets vintercyklister fick dubbdäck och cykelväst

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2025-11-19 KL. 21:39
Den sanslösa sviten tog äntligen slut
Premium | FOTBOLL 2025-11-19 KL. 19:24
Sportchefens svar om nyckeltrion
Premium | NYHETER 2025-11-19 KL. 19:00
Villa med altan och bastu mest klickad
Premium | FOTBOLL 2025-11-19 KL. 16:15
Profilen blir ny sportchef i Tölö

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.