Annons

Coop öppnar i Kolla

Nu är det klart – det blir Coop som ska driva butiken i Kolla Parkstad.

– Vi tycker det är ett utmärkt läge, säger Ann-Britt Klingzell, vice vd för Coop Väst.

Jobb & Pengar | 20 Mars 2020 07:02

I snart tio år har bygget av den nya stadsdelen Kolla Parkstad pågått. Nu är det bara några små pusselbitar kvar i den västra delen. Men de inflyttade har ofta ställt frågan: när kommer den utlovade livsmedelsbutiken i området?

Norra Halland berättade förra året att det varit strul i förhandlingarna med livsmedelkedjorna. Enligt Susanne Calming, specialist mark och exploatering på Kungsbacka kommun, var tomten som avsatts för liten för de intressenter man haft kontakt med – deras konceptbutiker krävde en viss tomtstorlek, och då rymdes inte p-platserna.
I höstas sålde kommunen tomten till Maxemal Fastigheter, och nu har de nått en överenskommelse med Coop, som inte har några problem med storleken.

– Nej, den passar oss utmärkt. Det blir 1300 kvadratmeter säljyta och runt 20 anställda. Det ryms också 80 parkeringsplatser. Vi hoppas kunna öppna andra kvartalet 2021, berättar vice vd Ann-Britt Klingzell.

Stora Coop ligger bara några minuter bort?

– Jo, men vi är övertygade om att den här butiken också behövs. Kungsbacka växer snabbt.

Fredrik Jacobson, Maxemal, Ann-Britt Klingzell, Coop Väst, Emma Kjernald, samhällsbyggnadschef och Ulf Jacobson, Maxemal är mycket nöjda med att man nu nått en lösning för butiken i Kolla Parkstad.

Coop Väst har haft en bra utveckling de senare åren och öppnar nya butiker kontinuerligt. Just nu har vi 69 butiker med 2 500 anställda och en sammanlagd omsättning på 5,5 miljarder.

Maxemal drivs av Ulf Jacobson och hans son, elitgolfaren Fredrik Jacobson.

– Vi verkar bara i Kungsbacka, både med kommersiella lokaler som vi hyr ut, och som i det här fallet där vi bygger och sen säljer till Coop, säger Fredrik Jacobson.

Tidigare artikel om butiken

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Strikta regler för besök på äldreboenden

Vård Max två anhöriga och ingen rullstolskörning – så ser kommunens regler ut när besöksförbudet på vå...

Tonåring begärs häktad för mordförsök

Blåljus En tonårig kille från Kungsbacka har idag begärts häktad, misstänkt för ett mordförsö...
Annons