BANDY 2022-03-09 KL. 22:06

Trots ny seger – Johansson besviken på prestationen

Av Eric Andersson

Frillesås tog en ny seger och har därmed satt sig i en bra position inför fortsättningen av kvalet. Men Mattias Johansson, assisterande tränare i Frillesås, var allt annat än nöjd med prestationen mot Lidköping.
– Vi är inte nöjda med varken första eller andra halvlek, säger Mattias Johansson.

Trots ny seger – Johansson besviken på prestationen
Frillesås besegrade Lidköping i den andra kvalmatchen. Arkivfoto: Eric Andersson

Två dygn efter segern över Åby/Tjureda i kvalpremiären var det dags för nästa bortamatch för Frillesås. Den här gången stod det andra allsvenska laget, Lidköping, på andra sidan isen. Ett lag som föll mot Bollnäs med 4–5 i måndags.

Frillesås fick en smakstart på matchen när Fredrik Johansson tog bollen på egen planhalva, drev igenom ett passivt hemmalag och resolut satte 0–1. Glädjen skulle dock visa sig bli kortvarig då Lidköping kvitterade omgående.
Men drygt tio minuter in i matchen återtog Frillesås ledningen. Fredrik Johansson stod för en vacker lyftning till Markus Fremstad som kunde ta ner bollen och slå in den i mål. Men även den här gången kvitterade hemmalaget minuten efter.

– Det är svårt att sätta fingret på anledningen till att det blir så. Vi måste gå samman och bryta det på något sätt. Det är väldigt frustrerande att vi ger bort mål och därmed även ger motståndarna energi, säger Mattias Johansson.

Sergey Pochkunov gjorde mål på hörna och Fredrik Brandin förvaltade ännu en väl avvägd Fredrik Johansson-passning. När Jakob Jenefeldt sedan gjorde 2–5 precis före halvtid hade Frillesås tagit ett järngrepp om de två poängen.

– Det är en känslomässig bergodalbana. Stundtals gör vi briljanta saker, främst offensivt, men vi släpper till chanser som vi vanligtvis inte brukar göra. Vi lyckas inte ta kontrollen över matchen riktigt, säger Mattias Johansson.

Svaga i andra

I inledningen av den andra halvleken reducerade Lidköping när skyttekungen Linus Hagman satte bollen i mål efter ett studsande inspel från högerkanten. Det blev starten på en jobbig andra halvlek för Frillesås som tappade kontrollen över matchen. Med kvarten kvar reducerade Lidköping ännu en gång och Frillesås tog time out.

– Vi spelade inte bra och behövde ett break. Efter det gör vi det helt okej men de har ett par halvchanser och med lite otur kvitterar Lidköping där.

Lidköping fortsatte hota Frillesås och skapade ett par halvchanser men när Gustav Friman i slutmintuerna ordnade en straff fick FBK ett gyllene läge att punktera matchen. Fredrik Brandin slog straffen utanför, men tog kort därpå revanch på sig själv och avgjorde matchen efter en tilltrasslad situation.

– Nu har vi spelat två bortamatcher mot två bra lag och lyckats vinna. Men vi måste kunna ställa krav på vår egen prestation. Rättar vi inte till det nu finns risken att det går snett framöver. Det gäller att vara påkopplad till varje match och fortsätta ta poäng, säger Mattias Johansson.


Matchfakta: Elitserien Kval
Lidköping–Frillesås BK 4 – 6 (2–5)
1–0 (3) Fredrik Johansson, 1–1 (6), 1–2 (11) Markus Fremstad, 2–2 (12), 2–3 (20) Sergey Pochkunov, 2–4 (28) Fredrik Brandin, 2–5 (42) Jakob Jenefeldt, 3–5 (51), 4–5 (74), 4–6 (91)

TV-klipp och nyheter

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.