BANDY 2020-05-12 KL. 11:33

Nyckelspelaren tvekar inför en fortsättning

Jakob Jenefeldt var en av de bästa spelarna i Frillesås förra säsongen. Nu tvekar han inför en fortsättning samtidigt som klubben vill ha ett besked innan veckans slut.

– Det börjar bli ren ångest, säger Jenefeldt.

Nyckelspelaren tvekar inför en fortsättning
Jakob Jenefeldt är tillbaka i Frillesås BK.BANDY. I helgen gjorde Frillesås klart med sin 13:e spelare inför säsongen när backen Anton Lööf skrev på för ytterligare ett år med elitserieklubben. Det innebär att truppen sånär är helt påfylld. Spelande tränaren Mattias Johansson berättar att klubben har för avsikt att ha en spelartrupp på runt 16-17 spelare.

– Vi hade verkligen ett lyxproblem förra säsongen då vi hade tre riktigt bra spelare utanför matchtruppen. På sikt är det svårare att ha en sådan situation när vi inte har något allsvenskt lag man kan spela i på orten, samtidigt som det finns en ekonomisk aspekt i det också, säger Johansson.

"Ligger på honom jättemycket"


En av de vakanta platserna vill Johansson fylla med nyckelspelaren Jakob Jenefeldt. Mittfältaren har under de senaste säsongerna varit en av Frillesås viktigaste spelare.

– Förhoppningen är att han stannar, för det hade varit jäkligt synd annars. Vi kommer aldrig kunna ersätta honom om han slutar hos oss, säger Johansson.

Hur mycket ligger ni på honom?

– Det är självklart så att vi ligger på honom jättemycket. Det är en av de spelarna som man absolut inte vill tappa. Jag hoppas, hoppas, hoppas att han fortsätter hos oss, säger Mattias Johansson.

Tvekar om förlängning


Jenefeldt själv tvekar dock inför en fortsättning. Efter säsongen valde han att koppla bort bandyn helt för att känna efter vad nästa steg i karriären skulle bli.

– Jag bestämde tidigt att det hade varit skönt att ta ett break för att fundera lite och inte bara skriva på någonting av en gammal vana, säger Jenefeldt.

Han fortsätter:

– Jag kände att det var viktigt att se hur förutsättningarna såg ut. Det tar på krafterna att tampas i botten och tidigt vara klar för kval tillsammans med träningsförutsättningarna finns. Då gäller det att det finns en energi också så att man kan göra det på ett bra sätt, säger Jenefeldt.

Han ville bland annat se hur kommande säsongs trupp skulle se ut i Frillesås innan han tog ett beslut. Nu när flera av fjolårets lagkamrater valt att förlänga tvekar han dock fortsatt.

Klubben har lagt fram ett kontraktsförslag och vill ha ett svar från mittfältaren innan veckans slut. Samtidigt finns även intresse från en annan klubb.

– Alla lag är i behov av svar och det är ganska sent just nu och jag har full respekt för det. Personligen skulle jag vilja ha lite längre tid så att man kan ta ett bra beslut, säger Jenefeldt.

Känner du att du kan ta rätt beslut innan veckans slut?

– Egentligen tycker jag att beslutet, nästan oavsett, är skitjobbigt. Samtidigt kanske är det bra att ta ett beslut så slipper man gå runt och fundera hur länge som helst. Nu är det ganska tajt om tid och nu börjar det bli ren ångest, säger Jenefeldt.

Vilken är den andra klubben som är intresserade?

– Jag passar på den frågan, säger Jenefeldt.

Sista utposten


Även målvakten Jakob Hugoh är ett osäkert kort inför framtiden. För hans del handlar det om arbetssituationen.

– Redan förra året hade han det svårt att kombinera. Speciellt när man har ett riktigt bra jobb som tar mycket tid och har en arbetsgivare som kräver att man är på plats. Det är många grejer som påverkar även om man fortsatt är sugen på att spela, säger Mattias Johansson.

Läs fler bandynyheter här.

 499 dagar med huvudvärk
FOTBOLL 2021-10-27 KL. 20:00

499 dagar med huvudvärk

Hjärnskakningen fick oerhörda konsekvenser för Linnea Bjöörn

Stephan söker det abstrakta
FAMILJ 2021-10-27 KL. 19:00

Stephan söker det abstrakta

"Jag vill inte hamna i en box"

Tryggare skolväg med muralkonst på väggen
NYHETER 2021-10-27 KL. 08:00

Tryggare skolväg med muralkonst på väggen

Emmy ser fram emot satsning i Kungsbacka
FAMILJ 2021-10-26 KL. 20:00

Emmy ser fram emot satsning i Kungsbacka

EY kritiska i Kolla-rapporten
NYHETER 2021-10-26 KL. 19:00

EY kritiska i Kolla-rapporten

Allmänna handlingsplaner och begäran om avsteg

Blandade känslor efter mästerskapet
SPORT 2021-10-26 KL. 18:00

Blandade känslor efter mästerskapet

Krönika: Mitt svenska 20-årsjubileum
NYHETER 2021-10-26 KL. 16:00

Krönika: Mitt svenska 20-årsjubileum

”Theos skolmat ska vara lagad från grunden”
NYHETER 2021-10-26 KL. 11:53

”Theos skolmat ska vara lagad från grunden”

Trots sportsligt lyft – Fjärås sparkar tränaren
FOTBOLL 2021-10-26 KL. 10:07

Trots sportsligt lyft – Fjärås sparkar tränaren

Westerberg kritiserar arbetssituationen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Paret fick pris för god byggnadsvård

Paret fick pris för god byggnadsvård

2019 lämnade Hanna Öberg Brandt och Henric Öberg Brandt sin nybyggda villa för en mangårdsbyggnad i dåligt skick. Efter några år av hårt slit med renovering har de nu prisats för god byggnadsvård av Hallands Museiförening.