BANDY 2023-01-14 KL. 17:27

Kräftgången fortsätter – tappade poäng i sista minuten

Av Eric Andersson

Länge såg det ut som att Frillesås BK skulle bryta sin poänglösa svit. Det var innan IFK Motala avgjorde i matchens sista minut.

Kräftgången fortsätter – tappade poäng i sista minuten
Fredrik Johansson gjorde FBK:s mål borta mot IFK Motala. Arkivfoto: Eric Andersson

Det var långt ifrån optimala yttre förutsättningar när Frillesås BK gästade IFK Motala. Fem plusgrader, regn och blåst gjorde att isen snabbt blev svårspelad. Matchen präglades således av långa lyft och mycket kamp på isen.
– Det är inte bandy när det blir så utan det gäller bara att bestämma sig att ta kampen. Både vi och Motala är utelag som kan hantera den typen av spel även om det blir lite slumpartat, säger Jesper Larsson, tränare i FBK.

Och det var ett lyft som ledde fram till IFK Motalas ledningsmål. Efter ett rensningsförsök från Markus Kumpuoja blåste domaren straff för hög klubba och det var 1–0 till hemmalaget.

Precis som mot Bollnäs tidigare i veckan radade FBK upp målchanser utan att få utdelning i målprotokollet. Markus Fremstad och Karl Tagesson var båda nära i början av matchen. Linus Jönsson fick ett kalasläge efter halvtimmen som hemmamålvakten parerade. Ett par minuter senare fick Jönsson återigen ett läge men lyckades inte få träff på volleyförsöket. I slutet av halvleken prickade Marcus Hillukkala ribban på hörna.
– Alltså vi skapar lägen så anfallsspelet som sådant är det inget fel på. Jag vet inte vad det är som gör att bollarna inte vill in men det är väl skärpan som saknas om man ska säga något.

Först när timmen var spelad skulle gästerna äntligen spräcka målnollan. FBK fick tre hörnor inom loppet av en minut. Den första täcktes undan, den andra likaså. Men på tredje försöker kunde kaptenen Fredrik Johansson dundra in det förlösande kvitteringsmålet.

Chanser för ett ledningsmål saknades inte. Markus Kumpouja, som i den andra halvleken spelade anfallare efter att ådragit sig två utviningar, vaskade fram två jättelägen på kort tid när en kvart återstod. Men marginalerna är verkligen inte med FBK för tillfället och det skulle bli än tydligare i matchens absoluta slutskede. När bara 55 sekunder återstod satte Motala ledningsmålet efter en tilltrasslad situation och Frillesås lämnade isen poänglösa för sjunde matchen i följd.
– Det är jävligt surt. I stora delar är det en jämn match där vi har tillräckligt med lägen för att vinna. Man lider med killarna, säger Jesper Larsson.


Matchfakta:
IFK Motala – Frillesås BK 2 – 1 (1–0)
1–0 (25), 1–1 (63) Fredrik Johansson, 2–1 (91)


Hemtjänsten fick pris
NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Premium

Hemtjänsten fick pris

Andra gången gillt för Vallda hemtjänst

SENASTE TV-NYHETERNA

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri
NYHETER 2023-02-07 KL. 14:00

Jens visar bilder från Norra Hallands tryckeri

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian
SPORT 2023-02-07 KL. 11:50

Avslöjandet bekräftas – Aranäs värvar högernian

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier
DEBATT 2023-02-07 KL. 10:30

Debatt: Ingen vinner på ekonomiska falsarier

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott
NYHETER 2023-02-07 KL. 08:00

Ännu oklart vad som orsakade strömavbrott

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet:
BANDY 2023-02-06 KL. 21:40

Förre FBK-profilens kritik mot förbundet: "Löjligt"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-02-07 KL. 20:31
Efter pulveriseringen: "Speciell match"
Premium | NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Hemtjänsten fick pris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

När familjen Jarny blev tillfrågade att delta i E.ON:s energiexperiment tvekade de inte en sekund. Pappa Jarny är belåten: ”Måste ju vara nåt slags rekord”.