BANDY 2021-12-07 KL. 21:47

Hörnstraffade mot serieledarna

Av Oliver Marshall

Frillesås testades rejält när serieledande, tillika obesegrade Villa Lidköping kom på besök. När matchen summerades var det bortalaget som knipit alla poäng, mycket tack vare sina hörnor.

Hörnstraffade mot serieledarna
Frillesås gick lottlösa ur mötet med serieledarna. Foto: Arkivfoto Eric Andersson

Frillesås stod upp bra mot ett minst sagt stabilt motstånd. Bortalaget ägde boll, vilket inte kom som någon överraskning.
– Vi var införstådda med det. Det var enligt vår matchplan och vi var trygga med att de hade en del boll, säger Mattias Johansson.

I slutet av den första halvleken renderade bollinnehavet dock i ett ledningsmål för motståndarna, via en hörna. Sedan fyllde man på med ytterligare ett mål, vilket gjorde att FBK hade 0–2 att hämta ikapp efter paus.
– De fick till slut utdelning på sina hörnor och deras andra mål innan paus var psykologiskt. Med lite marginal tycker jag det hade kunnat vara 1–1 istället, säger Johansson.

Fredag på "Zinken"
I den andra fick Frillesås en mardrömsstart när Villas speciella målskytt, Christoffer Edlund hittade rätt. Och när sedan 0–4 kom efter ännu en hörna var uppförsbacken brant.
– Vi var med hyfsat, men fasta situationer offensivt är vi inte nöjda med. De gjorde tre mål på sina hörnor också, det är matchavgörande en sådan här match, säger Johansson.

I matchens sista 20 minuter spelade FBK 2–2 med motståndet, efter två hemmamål från Markus Fremstad och Sergey Pochkunov. Förlusten blev till slut klar, men laget kan redan ladda om inför en av säsongens mer speciella bortamatcher. På fredag är det dags för spel mot Hammarby på Zinkensdamms IP.
– Att det är fredagskväll på "Zinken" gör det jäkligt speciellt. Det kommer nog vara bra tryck med lite gott gung från klacken där. Då är det nästan så man gungar igång själv, säger Johansson och fortsätter:
– Det är också en match vi har goda chanser att ta både en och två poäng i.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Villa Lidköping 2 – 6 (0–2)
0–1 (38), 0–2 (42), 0–3 (52), 0–4 (61), 1–4 (71) Markus Fremstad, 1–5 (85), 1–6 (87), 2–6 (92) Sergey Pochkunov


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-