BANDY 2021-11-30 KL. 22:19

Frimans hattrick räckte inte till seger

Av Eric Andersson

Det var en välspelad match mellan Frillesås BK och Bollnäs under den kyliga tisdagskvällen. Trots tre mål av Gustav Friman lyckades FBK inte vinna matchen.

Gustav Friman gjorde tre mål för första gången på seniornivå. Foto: Eric Andersson

De yttre förutsättningarna var optimala när Frillesås BK gled ut på Sjöaremossen för tredje gången den här säsongen. Bollnäs stod på andra sidan isen i vad som skulle visa sig bli en böljande tillställning.

Efter en kalldusch för FBK efter bara några minuter vaknade hemmalaget till liv och kom in i matchen. När den första halvleken var slut hade Gustav Friman hunnit göra både ett, två och tre mål.

– Jag har aldrig gjort tre mål i samma match på seniornivå tidigare. Det är kul att göra mål och få det att lossna lite, säger Gustav Friman.

Samtliga tre mål påminde om varandra med fina förarbeten från medspelare och en Gustav Friman som var på rätt plats vid rätt tidpunkt.

– Man får ge en större klapp på axeln till gubbarna som gör förarbetet, bollen damp ner väldigt fint hos mig vid alla målen, säger Friman ödmjukt.

Tappar i andra

I inledningen av den andra halvleken tar Bollnäs ett stadigt grepp om matchen och trycker på för ett kvitteringsmål. Forceringen gav utdelning och i mitten av halvleken går bortalaget både ikapp och förbi. Men FBK gav inte upp och på en hörna i den 87:e minuten dundrade Adrian Emretsson in 4-4 som också blev slutresultatet.

Är ni nöjda med en poäng?
– Absolut, samtidigt vill man alltid ha mer. Det kändes som att det höll på att väga över mer åt Bollnäs fördel i andra halvlek och med det i beaktning får vi vara nöjda med en pinne, säger Gustav Friman.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Bollnäs GIF 4–4 (3–2)
0-1 (04.29), 1-1 (14.20) Gustav Friman, 2-1 (32.05) Gustav Friman, 2-2 (39.47), 3-2 (42.03) Gustav Friman, 3-3 (55.15), 3-4 (68.23), 4-4 (86.46) Adrian Emretsson