BANDY 2022-04-25 KL. 16:00

Frillesås värvar talang från Lidköping

Av Eric Andersson

Ytterligare en ung spelare har skrivit på för Frillesås BK inför nästa säsong. Karl Tagesson, född 2003, är klubbens senaste tillskott.
– Det är jättekul att en så stor talang vill gå till oss, säger Jesper Larsson, tränare i Frillesås.

Frillesås värvar talang från Lidköping
Karl Tagesson är Frillesås senaste nytillskott. Foto: Villa-Lidköping BK

Karl Tagesson skrev inför säsongen 2021/2022 på ett seniorkontrakt med sin moderklubb Villa-Lidköping men fick sparsamt med speltid. Fyra matcher blev det i elitserien och det var istället i farmarlaget Lidköpings AIK som Tagesson huserade stora delar av säsongen där det blev fem mål och nio assist på 23 matcher.

– Jag kände att klubben tror på mig och att jag har goda chanser till att få mycket speltid. Sedan har jag haft Jesper (Larsson) i P19-landslaget vilket också var en avgörande faktor, säger nyförvärvet.

Vad är du för spelartyp?
– En skridskostark spelare med bra spelförståelse och en helt okej passningsklubba. Det är ett stort steg att gå från allsvenskan till elitserien men jag känner mig redo och kommer träna på ordentligt innan jag flyttar ner i augusti, säger Karl Tagesson.

Tränaren positiv

Frillesås tränare, Jesper Larsson, ser fram emot att se Karl Tagesson på Sjöaremossen.

– Han har flera egenskaper som han ska kunna utveckla hos oss. Han är ung och har mycket att lära, men han har ett stort driv och det är därför han vill komma till Frillesås, säger Jesper Larsson.

Ska han in och bidra direkt eller är det en mer långsiktig värvning?
– Det är jättekul att en så stor talang vill gå till oss. Han kanske inte ska driva laget, men gör han det i november så gör han det. Mycket är upp till honom, men vi värvar honom för att vi tror han kan bidra till laget och fortsätta utvecklas.

Norra Halland har tidigare berättat om att Frillesås jagar rutinerade anfallsspelaren Markus Kumpouja som till TTela bekräftade att FBK givit honom ett kontraktsförslag. Jesper Larsson är positiv till chanserna att värvningen går i lås.

– Jag hoppas de är goda. Vi har haft bra samtal men mycket handlar om vad Markus själv vill, om han vill tillbaka till Sverige. Men vi har presenterat ett förslag för honom och jag tror han tycker det är intressant, säger Jesper Larsson.SENASTE TV-NYHETERNA

Lerkilsveteranerna ordnade upphämtningen
FOTBOLL 2022-09-25 KL. 15:03

Lerkilsveteranerna ordnade upphämtningen

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Tölös 90-årspresent: ett säkrat kontrakt
FOTBOLL 2022-09-25 KL. 12:31

Tölös 90-årspresent: ett säkrat kontrakt

Nyförvärven levererade omgående
SPORT 2022-09-24 KL. 19:56

Nyförvärven levererade omgående

Skön stämning på allsången
KULTUR & NÖJE 2022-09-24 KL. 18:00

Skön stämning på allsången

Efterlyser fler unga röster i politiken
NYHETER 2022-09-24 KL. 15:30

Efterlyser fler unga röster i politiken

Fler nyheter