BANDY 2022-04-27 KL. 10:00

Frillesås vann dragkampen om Kumpuoja

Av Eric Andersson

Trots intresse från både AIK och Bollnäs valde Markus Kumpuoja att skriva på för Frillesås BK. En stor anledning är vänskapen till Mattias och Fredrik Johansson.
– Det är en stor faktor. Jag har känt dem i tretton år och det är mina bästa polare i Sverige, säger Markus Kumpuoja.

Frillesås vann dragkampen om Kumpuoja
Markus Kumpuoja valde Frillesås på grund av vänskapen till Mattias och Fredrik Johansson. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Att Frillesås jagat Markus Kumpuoja är ingen hemlighet. Det kom därför inte som någon överraskning att det var den finska mittfältaren som presenterades på Frillesås presskonferens under tisdagskvällen.

– Vi har pratat med Markus under en längre tid och är oerhört glada över att få med honom i laget till nästa säsong. Han tillför rutin till vår nya, unga satsning, säger Christer Lind, sportchef i Frillesås.

Huvudpersonen själv berättar att han fört diskussioner med både AIK och Bollnäs, men att valet till slut landade på FBK.

– Jag har tagit det väldigt lugnt efter förra säsongen och känt efter vad jag vill. Men jag har hela tiden tyckt att Frillesås varit intressant och att det är någonting på gång. Sedan är det en stor faktor att Mattias (Johansson) och Fredrik (Johansson) är mina bästa polare i Sverige. Vi har känt varandra i tretton år nu, berättar Markus Kumpuoja.

Erfaren spelare

Det är en erfaren spelare som FBK får in med elitserieerfarenhet från bland annat Hammarby, Sirius och nu senast i IFK Vänersborg. Och han är spelsugen efter att förra säsongen slutat i förtid då Markus Kumpuoja blev petad från laget efter en kontrovers med sin dåvarande tränare Ari Holopainen.

– Jag känner att jag har mycket kvar att ge. Om jag bara får en skadefri försäsong kombinerat med rollen jag kommer få i Frillesås så tror jag att kan få ut mycket mer av mitt spel. På senare år har jag blivit mer av en mittfältare och tanken är att jag ska spela i en mer offensiv roll på mitten, så får de unga grabbarna åka där framme och fiska lite bollar, säger Markus Kumpuoja.

Markus Kumpuojas underskrift innebär att Frillesås i nuläget har fjorton kontrakterade spelare säsongen 2022/2023. Sportchef Christer Lind berättar att de siktar på att addera ytterligare ett par spelare och att det fortfarande finns frågetecken kring spelare som Fredrik Brandin, Jakob Jenefeldt och Adrian Emretsson.

– De spelarna är lite tveksamma. Förra säsongen spelade vi 36 matcher vilket var tufft för de äldre spelarna som har familj. Vi kommer prata med dem under veckan så får vi se var det landar, säger Christer Lind.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.