BANDY 2022-04-27 KL. 10:00

Frillesås vann dragkampen om Kumpuoja

Av Eric Andersson

Trots intresse från både AIK och Bollnäs valde Markus Kumpuoja att skriva på för Frillesås BK. En stor anledning är vänskapen till Mattias och Fredrik Johansson.
– Det är en stor faktor. Jag har känt dem i tretton år och det är mina bästa polare i Sverige, säger Markus Kumpuoja.

Frillesås vann dragkampen om Kumpuoja
Markus Kumpuoja valde Frillesås på grund av vänskapen till Mattias och Fredrik Johansson. Arkivfoto: Eric Andersson

Att Frillesås jagat Markus Kumpuoja är ingen hemlighet. Det kom därför inte som någon överraskning att det var den finska mittfältaren som presenterades på Frillesås presskonferens under tisdagskvällen.

– Vi har pratat med Markus under en längre tid och är oerhört glada över att få med honom i laget till nästa säsong. Han tillför rutin till vår nya, unga satsning, säger Christer Lind, sportchef i Frillesås.

Huvudpersonen själv berättar att han fört diskussioner med både AIK och Bollnäs, men att valet till slut landade på FBK.

– Jag har tagit det väldigt lugnt efter förra säsongen och känt efter vad jag vill. Men jag har hela tiden tyckt att Frillesås varit intressant och att det är någonting på gång. Sedan är det en stor faktor att Mattias (Johansson) och Fredrik (Johansson) är mina bästa polare i Sverige. Vi har känt varandra i tretton år nu, berättar Markus Kumpuoja.

Erfaren spelare

Det är en erfaren spelare som FBK får in med elitserieerfarenhet från bland annat Hammarby, Sirius och nu senast i IFK Vänersborg. Och han är spelsugen efter att förra säsongen slutat i förtid då Markus Kumpuoja blev petad från laget efter en kontrovers med sin dåvarande tränare Ari Holopainen.

– Jag känner att jag har mycket kvar att ge. Om jag bara får en skadefri försäsong kombinerat med rollen jag kommer få i Frillesås så tror jag att kan få ut mycket mer av mitt spel. På senare år har jag blivit mer av en mittfältare och tanken är att jag ska spela i en mer offensiv roll på mitten, så får de unga grabbarna åka där framme och fiska lite bollar, säger Markus Kumpuoja.

Markus Kumpuojas underskrift innebär att Frillesås i nuläget har fjorton kontrakterade spelare säsongen 2022/2023. Sportchef Christer Lind berättar att de siktar på att addera ytterligare ett par spelare och att det fortfarande finns frågetecken kring spelare som Fredrik Brandin, Jakob Jenefeldt och Adrian Emretsson.

– De spelarna är lite tveksamma. Förra säsongen spelade vi 36 matcher vilket var tufft för de äldre spelarna som har familj. Vi kommer prata med dem under veckan så får vi se var det landar, säger Christer Lind.Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

SENASTE TV-NYHETERNA

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

FESTLIG samling inför årets studentbal
NYHETER 2022-05-27 KL. 17:25

FESTLIG samling inför årets studentbal

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Slutspurt för konstrundan
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 15:00

Slutspurt för konstrundan

Saga årets sommartema i rondellerna
NYHETER 2022-05-27 KL. 12:00

Saga årets sommartema i rondellerna

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.