FBK-tränaren: "Det handlade om att komma tillbaka"

Av Christian Johansson

Frillesås BK vaskade fram chans på chans, dock var ineffektiviteten påtaglig. Men det största problemet var att de redan hade hamnat i skiten.

FBK-tränaren:
Ett tydligt steg framåt, tyckte rtränaren Jesper Larsson trots femte raka förlusten. Arkivfoto: Christian Johansson

En soloprestation, ett friläge, en markeringsmiss och en hörnkanon. Det var 0–4 för Frillesås BK efter bara 36 minuter och tränaren Jesper Larsson tog en timeout.
– Jag hade tänkt att ta den när jag det stod 0–3. Jag ångade att jag inte tog den tidigare mot Vänersborg. Nu fick vi bra utdelning och kom in i det bättre.
Det var ingen överkörning från hemmalaget under den större delen av den första halvleken men Broberg visade upp en ruskig effektivitet.
– De fick utdelning när de fick isär oss, säger tränaren.

Fredrik Johansson dundrade dit en hörna precis före pausen och efter vilan var det ett Frillesås BK som verkligen vuxit in i matchen.
– Vi var ett nytt lag och gjorde det väldigt bra, säger Jesper Larsson.
Linus Jönsson fick inte med sig bollen för ett friläge för att kunna reducera till 2–4. Markus Kumpuoja fick chansen ut dålig vinkel men prickade inte målet. Liberon Jesper Henriksson försökte rädda upp ett slarvigt bolltapp på mittplanen av just Markus Kumpuoja men det slutade med utvisning, straff och 5–1.

Den för dagen vassaste bortaspelaren var Karl Tagesson. Den outtröttlige mittfältaren assisterade till 2–6-reduceringen och ordnade en straff för att FBK skulle krypa sig ett steg närmare och eventuellt få liv i matchen. Men veteranen Markus Kumpuoja fick ta hand om lagets tredje straff för den här säsongen men även efter den väntar de på att förvalta sig första efter en magnifik parad av Max Bergström.

I den första halvleken hade Frillesås BK oerhört svårt att skapa chanser – i den andra hade de oerhört svårt att sätta dem. Lukas Norrman blev fri och fick tag på sin egen retur med målvakten ur spel men bollen stannade på fel sida linjen. Linus Jönsson lyckades inte förvalta ett nytt jätteläge.
– Det handlade om att komma tillbaka efter Vänersborgsmatchen och det gjorde vi. Hade vi spelat som mot Vänersborg hade vi förlorat med tvåsiffrigt, säger Larsson.
Trots femte raka nederlaget och fyra poäng upp till säker mark så var det tendenser som Frillesåstränaren gillade.
– Det är skillnad på hur man förlorar.
Hur ska ni få stopp på förlustsviten?
– Vi ska fortsätta spela som vi gjorde nu.

Karl Tagesson visade framfötterna men Frillesås BK var aldrig riktigt nära. Arkivfoto: Christian Johansson

För andra matchen i rad så saknade Frillesås BK Mattias Johansson. Den spelande assisterande tränaren har bäst poängsnitt i laget men låg hemma med feber.
– Klart vi saknade honom. Det är en av våra absolut viktigaste spelare.

Matchfakta
Broberg/Söderhamn – Frillesås BK 6 – 2 (4 –1)
1–0 (7), 2–0 (25), 3–0 (32), 4–0 (36), 4–1 (45+2) Fredrik Johansson, 5–1 (58), 6–1 (60), 6–2 (62) Marcus Lindholm