BANDY 2021-12-28 KL. 22:18

Efter tunga segern: "Fantastiskt skönt"

Av Oliver Marshall

14–3 på två matcher och full poängkvot. Det är nu Frillesås facit mot Hammarby den här säsongen. På Sjöaremossen blev det en ny, målglad seger.

Efter tunga segern:
Sergey Pochkunov satte dit två mål i hemmasegern. Foto: Arkivfoto Eric Andersson

Hörnstatistiken behövde slipas till, tyckte kapten Fredrik Johansson inför annandagsmötet mot Vänersborg. Då fick han se sitt lag spika igen bakåt, det skulle han få göra även mot Hammarby.
Men det var inte bara bakåt som hörnorna fungerade mot "Bajen". Två gånger om i början av den första skickade Mattias Johansson in sina hörnor med lyckat resultat. Marcus Hillukkala respektive Jakob Jenefeldt stod för målen och FBK hade en drömstart.
– Fantastiskt skönt att hörnorna satt framåt och vi släppte heller inte in några idag. Inget hörnmål bakåt på 180 minuter nu, konstaterar Fredrik Johansson.

Kaptenen satte sedan själv 3–0-målet innan pausvilan, vilket gör att hans målsvit fortsätter.
– Den får gärna fortsätta hur länge som helst. Man har det lilla flytet och det är kul att bidra med lite mål, säger Johansson.

Satta under hög press
Jakob Jenefeldt satte dit sitt andra och Frillesås fjärde i början av den andra, men sedan lyckades bortalaget ordna två reduceringsmål och skapade nerv i matchen.
– Känslan i den andra var sådär. Vi var satta under ganska hög press där ett tag, säger Johansson.

Med tio minuter kvar missade, den annars så säkra straffskytten, Adrian Emretsson, en chans från straffpunkten. Men strax efteråt satte Sergey Pochkunov det avgörande 5–2-målet.
– Det kändes som att luften gick ur dem då, säger Fredrik Johansson.

Frillesås gick segrande ur matchen med klara 7–2 till slut och kan konstatera att de viktiga matcherna mot tabellmässigt närliggande Hammarby har slutat i klang och jubelföreställningar.
– Det känns fantastiskt skönt. Det var en superviktig match, en klassisk fyrapoängsmatch. Ska man haka på lagen ovanför var vi tvungna att vinna, säger Johansson.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Hammarby 7 – 2 (3–0)
1–0 (6) Marcus Hillukkala, 2–0 (16) Jakob Jenefeldt, 3–0 (44) Fredrik Johansson, 4–0 (50) Jakob Jenefeldt, 4–1 (59), 4–2 (63), 5–2 (82) Sergey Pochkunov, 6–2 (91) Markus Fremstad, 7–2 (93) Sergey Pochkunov