BANDY 2022-03-11 KL. 22:18

Delad pott på Sjöaremossen efter sen kvittering

Av Eric Andersson

Bollnäs gästade Sjöaremossen i kvalets tredje omgång. Efter en svängig match fick Frillesås med sig en poäng efter sen kvittering av Fredrik Brandin.

Delad pott på Sjöaremossen efter sen kvittering
Det var en jämn match mellan Frillesås och Bollnäs. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Frillesås har inlett kvalet på bästa tänkbara sätt med segrar över både Lidköping och Åby/Tjureda på bortaplan. I kvalets tredje batalj ställdes man mot elitserielaget Bollnäs hemma på Sjöaremossen. Ett Bollnäs som i och med förlusten mot Åby/Tjureda senast var i stort behov av poäng.

Matchinledningen var både svängig och händelserik. Innan matchuret stod på 20 hade Frillesås gjort tre mål och Bollnäs två. Och då hade Frillesås även hunnit med att missa en straff.

Efter den sprakande inledningen dröjde det till minut 35 innan nästa mål skulle komma. Fredrik Johansson fick bollen av hemmamålvakten Johannes Gustafsson, visade prov på fin skridskoåkning och utökade Frillesås ledning till 4–2. Minuten senare var Adrian Emretsson nära att utöka ledningen ytterligare men bollen träffade ribban.


Mattias Johansson gjorde tre assist för Frillesås.


När Bollnäs gjorde 4–3 med några minuter kvar till halvtidsvila spred sig en oro i hemmalaget och Bollnäs tryckte på för en kvittering. Till slut kunde Frillesås inte stå emot längre och bortalaget kvitterade med bara sekunder kvar till paus.

– Jag vet inte om det är att vi blir trötta eller kopplar av lite för vi blir väldigt passiva. Vi ställer till det för oss själva och det blir ingen go känsla med in i halvtid, säger Mattias Johansson.

Frillesås började den andra halvleken piggt och skapade ett par halvchanser. Men det var Bollnäs som tog ledningen på straff efter 60 minuter. En ledning som minuter senare kvitterades ut av Fredrik Brandin.

– Det är skönt får in kvitteringen tidigt. Vi har åkt på ett gäng baklängesmål direkt efter vi har nätat tidigare i kvalet så det var skönt att det blev tvärtom nu, säger Mattias Johansson.

De två snabba målen följdes upp av en böljande matchbild där inget av lagen riktigt lyckades ta kontroll över matchen.

– Det är en väldigt svängig och jämn bandymatch i andra halvlek med mycket halvchanser åt bägge håll, säger Mattias Johansson.

Med drygt tio minuter kvar att spela tog Bollnäs återigen ledningen genom ett skott som på något märkligt sätt letade sig förbi Johannes Gustafsson. Men Frillesås orkade resa sig igen och gjorde 6–6 på hörna genom en formtoppad Fredrik Brandin.

– I ett kval är det viktigt att våra matchvinnartyper kliver fram och det gör Brandin idag. Vi vet att vi är bra på fasta och det har vi visat nu i kvalet, säger Johansson.

Precis som de två tidigare matcherna mot Bollnäs under säsongen slutar matchen oavgjort.

– Det är jämnt. Bollnäs har många duktiga spelare och är ganska lika oss: riktigt bra i perioder, men väldigt ojämna.

Är ni nöjda med oavgjort?

– Eftersom vi ligger under med tio minuter kvar åker vi härifrån med en positiv känsla i och med kvitteringen i slutet. Jag tror det är tyngre för Bollnäs, säger Mattias Johansson.

Hur mår kroppen efter tre matcher på fem dagar?
– Det är ett extremt tufft spelschema så man behöver spela mycket med hjärnan och vara smart. Men det är svårt att säga, vi ser pigga ut i perioder och vissa perioder ser vi väldigt trötta ut.

Redan på söndag är det dags för ny match när Lidköping gästar Sjöaremossen. Ett lag Frillesås besegrade med 4–6 i onsdags.

– Vi ska gå ut och visa direkt att det ska väldigt mycket till för att de ska ta poäng här. Vinna närkamper, spela rejält och fokusera i anfallsspelet, säger Mattias Johansson.


Matchfakta: Elitserien Kval
Frillesås BK – Bollnäs 6 – 6 (4–4)
0–1 (3), 1–1 (5) Mattias Johansson, 2–1 (16) Adrian Emretsson, 2–2 (18), 3–2 (21) Markus Fremstad, 4–2 (36) Fredrik Johansson, 4–3 (41), 4–4 (45), 4–5 (60), 5–5 (64) Fredrik Brandin, 5–6 (78), 6–6 (86) Fredrik Brandin,
Publik: 501


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.